Приключва аварийното изкърпване на улиците в Шумен

7300
Приключва аварийното изкърпване на улиците в Шумен
Снимка: Община Шумен

Приключва аварийното изкърпване на дупките по шуменските улици. То се извършва от общинското предприятие "Паркинги, гаражи и благоустрояване". То е използвало над 45 тона асфалт, съобщи управителят му Сергей Стойков.

Той добави: "До края на седмицата вероятно ще приключим. Очаквам да спрат работа и асфалтовите бази, от които зависим изцяло".

Шумен е готов да се справя при евентуални снеговалежи

"Разполагаме с достатъчно инертни материали и техника за зимното почистване на Шумен". Това заяви управителят на "Титан-БКС" Христо Ник...

По време на есенния ремонт на пътните настилки служителите саизкърпили приблизително половината улици в Шумен. Работили по списък, изготвен от общината, информира Шум.бг.

"Като цяло улиците не са в добро състояние. Има по-малки, които не са ремонтирани от много години. Днес (11 ноември 2014 г.) довършваме "Университетска", след това сме на "Македония". До сега сме използвали около 45 тона асфалт", каза Сергей Стойков. Материалът струвал 136 лв/тон без ДДС и били похарчени малко над 7 хил.лв.

Тази година общината отпусна на предприятието си 160 хил.лв за поддръжка на уличната мрежа, кърпежи на дупките по тротоарите и улиците, маркировки на пешеходните пътеки, подмяна на пътните знаци и други по-дребни дейности. Стойков обясни, че са успели да се поберат в бюджета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен