Прогноза: Проблемът с главния водопровод на Шумен ще се задълбочава

18560
Прогноза: Проблемът с главния водопровод на Шумен ще се задълбочава
Снимка: БГНЕС

Проблемът с главния водопровод на Шумен ще става все по-голям и авариите ще зачестяват. Такава прогноза направи на пресконференция днес зам.-кметът по строителство Иван Йонков. Той добави: "Сега в рамките на 2 месеца става средно една авария, не знам до пролетта колко ще станат".

В момента за подмяна на магистралния водопровод не са направени дори предпроектни проучвания. Общината имала внесена в ПУДООС апликационна форма за кандидатстване за 450 хил.лв за такива и за технически проект на трасето. Оттам обаче не давали отговор какво става с искането, информира ШУМ.БГ.

Шумен остава без вода утре

Заради ремонтни дейности на магистрален водопровод от язовир „Тича” към града от 03 ч. до 22 ч. на 25 ноември (вторник) без...

„Ходих поне 3 или 4 пъти в ПУДООС, сега в петък пак ще отида. За мен има необяснимо забавяне на отговора им. Много е вероятно да имаме проблеми с това финансиране“, каза Йонков. Той обясни, че общината не може да възложи проектирането, без да има осигурени средства. 

По груби сметки за същинската строителна дейност по подмяната на тръбата от „Тича“ до Шумен щели да са нужни десетки милиони левове. Йонков смята, че новият водопровод трябва да се строи заедно с пречиствателна станция за питейни води.

„По Плана за развитие на водния сектор за най-неотложните нужди на града трябват около 105 млн.лв“, обясни заместник-кметът.

Прогноза: Проблемът с главния водопровод на Шумен ще се задълбочава

В Шумен чакат проблеми с водата и тази зима

Очаква се честите аварии на основния водопровод от язовир „Тича“, който снабдява Шумен и Велики Преслав с питейна вода, да ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен