Шумен организира акция за изхвърляне на опасни отпадъци

9670
Шумен организира акция за изхвърляне на опасни отпадъци

Между 9-ти и 11-ти юни всички жители на Шумен ще могат да изхвърлят своите опасни битови отпадъци в специални мобилни пунктове. Това съобщиха на брифинг по-рано днес експертите по екология инж. Кръстинка Радушева и Станислава Милева-Христова, предаде Дарик радио.

Пунктовете ще работят от 12:00 до 19:00 часа, като за удобство на гражданите ще бъдат локализирани на три различни места. На 9 юни превозни средства, оборудвани със специализирани съдове за събиране на този вид отпадъци, ще бъдат разположени на паркинга на Кооперативния пазар. На следващия ден мобилният пункт ще се премести в кв. „Боян Българанов", на площадката зад блока на ул. „Самара" № 5, а на 11 юни пунктът ще бъде на разположение на площадката на ул. „Дедеагач" в кв. „Тракия", северно от СОУ „Васил Левски".

Продължват да заливат район "Кремиковци" с бали с отпадъци

Седма поредна година бали с боклук продължават да се трупат наоколо, роптаят жителите на столичния район "Кремиковци". Когато започна...

Опасен отпадък представлява всеки продукт, върху чиято опаковка е поставен изричен знак. Такива са остатъци от бои, лакове, лепила и разтворители от ремонтите на жилищата, определени домакински препарати за почистване, грижи за цветя и градински насаждения, дезинфекционни материали, препарати за борба с вредители и опаковките от тези продукти. Опасни отпадъци са също лекарствата с изтекъл срок на годност и живакосъдържащите уреди.

По думите на екоекспертите след София и Пловдив, Шумен е третата община у нас, в която се организира подобна акция. За целта е наета софийска фирма, като Община Шумен е заделила сума от близо 10 000 лева, в които обаче се включват и други дейности.

Предстоящата тридневна акция е само крачка към заработването на постоянна площадка за събиране на опасни отпадъци в Шумен. Теренът вече е определен - Индустриалната зона на Шумен на изхода за Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен