Все повече недоносени деца се раждат в Шуменската болница

24244
Все повече недоносени деца се раждат в Шуменската болница
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ден на отворените врати организираха днес в Неонатологичното отделение на шуменската болница. Поводът бе Световният ден на недоносеното дете.

Броят на недоносените деца, изродени в шуменската болница през десетте месеца на 2014-та, е по-голям от цялата 2013-та година. Това каза началникът на неонатологичното отделение д-р Севдалина Стойкова, информира Радио Шумен.

10% от децата у нас се раждат недоносени

Символичен поход в подкрепа на недоносените деца в България започна в Борисовата градина в София. Той е част от информационната кампани...

По думите й причините децата да са недоносени са много. Някои млади жени не посещават женска консултация. Същевременно много от заболяванията на майката също са причина да се появи едно бебе не точно когато трябва, както и инфекциите, които майките не лекуват по време на бременността.

"Настинка също може да доведе до раждане на недоносено бебе. Някои от вродените аномалии водят до недоносеност. Много деца се раждат след ин витро, като повечето от тях са недоносени”, обясни д-р Севдалина Стойкова.

Тя добави: "Неонатологичното отделение вече разполага с транспортен кувьоз, осигурен от Министерството на здравеопазването".

В деня на отворените врати днес в неонатологичното отделение дойдоха благодарни родители на вече отраснали недоносени деца. От възможността да разгледат отделението и да се запознаят с екипа се възползваха и бъдещи родители.

Само за година 285 недоносени бебета се родили в Сливен

Сливен е на едно от челните места в страната по брой недоносени деца, информира неонатологът от МБАЛ „Д-р Иван Селимински" д-р Та...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен