12,5 млн. лв. на Община Сливен са блокирани в КТБ

8769
12,5 млн. лв. на Община Сливен са блокирани в КТБ

12,5 млн. лева на Община Сливен са блокирани в Корпоративна търговска банка (КТБ). Сред тях са и делегираните средства от държавния бюджет за издръжката на учебните заведения в града.

Заради недостига на средства на 9 септември Общински съвет – Сливен ще има извънредно заседание. На сесията ще се разгледа искането за безлихвен заем от Министерството на финансите, съобщи за Радио „Фокус”-Сливен Мария Григорова, председател на Съвета.

Девет квартала в Сливен остават без вода

Девет квартала в Сливен остават без вода днес, заради строителни дейности по водния цикъл на града, съобщиха от "Водоснабдяване и Канал...

Парите трябва да компенсира блокирани в затворената КТБ средства. Безлихвен заем могат да получат всички общини, чиито средства са блокирани в тази банка. Кредитът се тегли с посредничеството на Националното сдружение на общините в Република България.

100 млн. лв. безлихвени заеми са поискали кметовете от финансовото министерство. "Толкова са парите на общини с блокирани сметки в КТБ. В момента се водят разговори с ведомството на Румен Порожанов", обясни кметът на Сливен Кольо Милев миналата седмица, цитиран от "Стандарт". В преговорите участва и Националното сдружение на общините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com