X
 
 

Блокадата на пътя Сливен - Ямбол заради африканската чума продължава

2422 0
photo of Блокадата на пътя Сливен - Ямбол заради африканската чума продължава
Снимка: iStock
Рано тази сутрин шофьор с кола с ямболска регистрация опита да пробие блокадата на пътя Сливен – Ямбол, при село Крушаре, която направиха граждани заради предприетите от държавата действия срещу африканската чума. Той обаче беше спрян, предаде БНТ.

Седми ден продължава вече протестът, като вече има ново настояване - възможност за узаконяване на личното стопанство за хората, които искат да отглеждат до 5 прасета. Протестиращите продължават да искат отмяна за евтаназия на здрави животни, настояват и за оставката на ръководителя на БАБХ Дамян Илиев, има и искане за оставка на цялото правителство – защото е пренебрегнало превенцията по отношение на чумата.

Какви обезщетения ще получат свиневъдите у нас?

Абсолютно всички стопани на регистрирани животновъдни обекти и идентифицирани животни, съобразно националното ни законодателство, подле...

Днес, 7 август, изтича гратисният период за доброволно умъртвяване на домашни прасета в Хасковско и Добрич. След това почват проверки - ако бъдат намерени неумъртвени прасета, те ще бъдат евтанизирани, загробени, а стопаните им - глобени. Глобата е между 150 и 1000 лева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...