Глиган предизвика верижна катастрофа на АМ „Тракия”

9421
Глиган предизвика верижна катастрофа на АМ „Тракия”
Снимка: Pixabay

Катастрофа заради изскочило на платното диво прасе е имало снощи на автомагистрала „Тракия”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Около 20,00 часа снощи е получен сигнал за настъпило пътно произшествие в района на километър 243.900 в посока град Бургас, в близост до бензиностанция „Еко”. Лек автомобил „Опел Зафира”, управляван от 38-годишен шофьор от град Хасково, ударил диво прасе, движещо се по пътното платно. Вследствие на удара животното се строполило върху предното стъкло на следващия лек автомобил - „Ауди А3”, управляван от 47-годишен мъж от град Варна. Последвал сблъсък между двата автомобила, при който пострадала 34-годишна жена. Тя била транспортирана до болница в Пловдив, без опасност за живота.

Верижна катастрофа на АМ "Тракия", има проблеми с движението

За верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия" съобщават от МВР. Инцидентът е станал близо до Ихтиман - място, което нашумя с множест...

Дали е имало шофиране с несъобразена скорост, ще стане ясно по време на образуваното досъдебно производство, каза за Actualno.com говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска.

Тя съобщи и за втори подобен инцидент от вчерашния ден, в същия район на магистралата. На тел. 112 бил подаден сигнал за внезапно изскочили на пътното платно майка с глиганчета, които едва не предизвикали катастрофа. За щастие това се случило в светлата част на денонощието.

По повод зачестилите инциденти с диви животни, ОДМВР – Сливен подготвя писмо до Агенция „Пътна инфрасртуктура” за предприемането на допълнителни обезопасителни мерки.

За Actualno.com от Областното пътно управление в Сливен обясниха, че веднага е била предизвикана проверка за състоянието на защитните мрежи и е било установено, че те са здрави. Предположението е, че животните са преминали през отводнителните окопи под загражденията.

Верижна катастрофа на пътя Русе - Разград

Три автомобила направиха верижна катастрофа на пътя Русе - Разград. При инцидента е пострадала пътничката от едната кола. Тя е откара...

На въпрос дали ще бъдат взети допълнителни мерки за охрана на АМ „Тракия” от свободно преминаващ дивеч, директорът на Областното пътно управление инж. Митко Иванов коментира, че магистралата е в 10-годишен гаранционен период и изграждането на допълнителни обезопасителни елементи трябва да се предложи от проектанта.

От сливенското Ловно-рибарско сдружение твърдят, че популацията на диви прасета е нараснала двойно и единствено масовият отстрел може да тушира проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com