Масови проверки за алкохол и наркотици в Сливен

5276
Масови проверки за алкохол и наркотици в Сливен
Снимка: БГНЕС

„Пътна полиция” – Сливен се включва в седмицата за безопасност на движението, организирана от TISPOL. От днес до 7 юни на територията на всички страни членки на ЕС ще се проведат специализирани операции за установяване употребата на алкохол, наркотични или упойващи вещества от водачите на МПС, съобщава Topnovini.bg.

В ОД на МВР-Сливен е създадена организация за провеждане на специализирани операции с главна насоченост към употребена на алкохол, наркотични и упойващи вещества от водачите на МПС. Засилено полицейско присъствие и проверки ще има в градовете, малките населени места, главни, второстепенни и общински пътища. Особено внимание ще се обърне на районите около питейните и увеселителни заведения в градовете и селата на сливенска областта.

Ученици от Езиковата и Ветеринарната гимназии в Ловеч обсъдиха наркотиците по метода "Световно кафене"

Общинският съвет по наркотичните вещества (ОСНВ) и Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества (ПИЦ) организира...

През седмицата ще бъдат осъществени и няколко операции по метода „Широкообхватен контрол” на територията на град Сливен.

Водачите се призовават да спазват правилата за движение, да отдават предимство на пешеходците, да спазват ограничението на скоростта и да не сядат зад волана пили.

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, след като са седнали зад волана пили или употребили упойващи вещества, би имало положителен ефект върху намаляването на пътните произшествия и пътната обстановка като цяло.

От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа са причинени от водачи, употребили алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

Конкурс в Благоевград награждава журналисти, отразяващи проблемите с наркотиците

От 2007 година в Благоевград се провежда ежегодният конкурс „Сърце и слово срещу наркотиците“. Той е посветен на популярнат...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com