Обвиненият в убийството на 15-годишната Симона в Сливен остава в ареста

7893
Обвиненият в убийството на 15-годишната Симона в Сливен остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Сливенският Окръжен съд остави в ареста Димитър Генчев Иванов, обвинен в убийството на 15-годишната Симона от Сливен, предаде "Фокус".

Служебният защитник на обвиняемия адвокат Христо Христов заяви, че подкрепя исканата мярка за неотклонение с оглед безопасността на Иванов, както заради лабилното му психическо състояние, така и заради обществените нагласи. Според защитника в събота, след като му е била оказана медицинска помощ Иванов е опитал да се самоубие и лекарите са предприели мерки, за да осигурят неговата безопасност.

Психолози помагат на децата от сливенската гимназия

Психолози влязоха в сливенската гимназия, в двора на която беше убита 15-годишната Симона. Екип от 14 души се опитва да помогне на дец...

По думите на Христов Димитър Иванов е психически лабилен и непрекъснато плаче. То е дал е показания пред разследващия прокурор, но подробности от разпита не могат да бъдат оповестени. Защитата има право да обжалва мярката в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Две обвинения са повдигнати срещу обвинения в убийството на 15-годишната ученичка. Димитър Иванов е обвинен за предумишлено убийство с особена жестокост и опит за убийство на други двама души. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com