Ръководителят на пожарната не знае за проект на НАТО за цистерни за керосин в Сливен

3289
Ръководителят на пожарната не знае за проект на НАТО за цистерни за керосин в Сливен
Снимка: Областна администрация Сливен

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР главен комисар Николай Николов заяви, че не е информиран за предстоящо изграждане на нови съоръжения за съхранение на керосин за нуждите на НАТО в Сливен. Той взе участие в брифинг на Областната дирекция на МВР по повод отчета за дейността на дирекцията за 2018 година.

Запитан предприети ли са всички мерки за защита на населението на Сливен при предстоящото разполагане на нови цистерни за керосин за нуждите на НАТО в близост до града, комисар Николов заяви, че не е информиран за подобен проект. И обеща да се поинтересува от плановете за изграждане на мащабното съоръжение. Но допълни, че вероятно всеки ден през Сливен минават по 100 цистерни с керосин.

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен. Това става ясно от обществена поръчка на Министерство на отбраната от ...

„Бъдете сигурни, че ако има такива големи строежи, това са обекти, които касаят много организации, организации, които имат задача да направят оценка за въздействието върху околната среда и така нататък. Не зная за какво става дума. Но бъдете сигурни, че ако има, то ще мине през нас”, категоричен бе той.

Actualno.com припомня, че на 27 декември 2018 г. Министерство на отбраната обяви обществена поръчка за проектиране и авторски надзор по проект 3PL31002 – Ремонт на резервоари за съхранение на горива по Програмата на НАТО за инвестиции в сигурността (NSIP). Поръчката е с предмет „изготвяне на инвестиционен проект и упражняване на авторски надзор за извършване на ремонт на два резервоара за съхранение на гориво за реактивни двигатели (JET) с обща вместимост 10 000 кубически метра.

Самото задание за инвестицинно проектиране обаче е не за ремонт, а за изграждане на два надземни стоманени вертикални резервоара, всеки с вместимост 5 000 куб. метра и на свързаните с тях периферни и контролни съоръжения, включително тръбопроводна мрежа, вътрешни пътища, пункт за управление и контрол, жп разтоварище, авторазтоварище и нови помпени станции.

От заданието става ясно още, че новите хранилища за керосин ще са разположени на територията на Военно формирование 42700, което е в непосредствена близост до Сливен и само на няколко километра от учебен полигон „Бамиш”, където непрекъснато се провеждат стрелби.

Пловдив се размина на косъм от сценария с Хитрино

Два локомотива и три цистерни с пропан-бутан са излезли от релсите в района на Централна гара- Пловдив около 04:15 часа тази сутрин. Вл...

Главен комисар Николов подчерта, че по разкриваемост и комплексни показатели сливенската дирекция е сред най-добрите в страната. „Постигнатите резултати са видяни от професионалното и политическото ръководство, и оценката за цялостната дейност на областната дирекция е много висока”, изтъкна той.

Главен комисар Николов не се ангажира със срок за изграждането на нова сграда за нуждите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен, но увери, че с областния управител и кмета на града работят активно по въпроса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com