Сливен не остава без парно до 7 януари*

6881
Сливен не остава без парно до 7 януари*
Снимка: Thinkstock

Възобновено е нормалното топлоподаване в Сливен, съобщиха пред Actualno.com от "Топлофикация-Сливен" ЕАД.

Градът няма да остане без парно до Ивановден - 7 януари, както беше съобщено по-рано днес.

Вчера поради авария в топлоизточника от централата съобщават, че ще бъде нарушено топлоподаването за Сливен. Днес обаче до е възобновени до нормални нива, увериха от там.

Няма такова нещо със спиране на парното за града. Просто поради авария сменихме единия котел с друг, заявиха пред Actaulno.com от "Топлофикация-Сливен".

Цената на парното в Сливен няма промяна и през този отоплителен сезон и остава 80 ст. на куб.метър с ДДС за отопление и 7 лева за кубик топла вода. Така отоплението на жилище от 90 кв.м. струва около 130 лв. на месец. От няколко години "Топлофикация - Сливен" е премахнала такса „сградна инсталация", въведен е и „таван" за пределните горни цени за отопляем обем.

Централната част на Сливен остава без вода заради авария

Централната градска част на Сливен е без вода, съобщи дежурният диспечер във ВиК, цитиран от "Фокус". Заради аварирал водопровод до 13...

Парното в Сливен продължава да е най-евтино в страната, напомнят от топлофикационното дружество. Около 12 500 домакинства в Сливен се отопляват с парно, а броят им непрекъснато нараства, заради въведените промоционални условия за редовни клиенти. Събираемостта на задълженията е близо 95%. Основното условие за абонатите да участват в промоциите е да нямат просрочени задължения.

Междувременно от Информационния център на дружеството припомниха, че срокът за плащане на фактурите на парното за месец ноември е 10 януари. Хората, които не са сключили договори за ползване на отстъпки за парно отопление, могат да посетят дружеството и да сключат договор за ползване на промоцията за сезон 2015 г. – 2016 г. За клиенти с по-големи дължими суми от ТЕЦ – Сливен предлагат споразумение за разсрочено плащане.

Припомняме, че днес сутринта друга авария остави централната част на Сливен без вода.

*Информацията е обновена в 14.45 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com