В Сливен комисия ще се занимава с опасните сгради в града

598
В Сливен комисия ще се занимава с опасните сгради в града

Община Сливен е без регистър на опасните сгради. Няма и нормативен акт, който да регламентира воденето на такъв регистър. „На всеки случай и при всеки сигнал се реагира отделно”, обяви кметът Стефан Радев.

„Създадена е седемчленна комисия от общински служители за наблюдаване на негодните за използване или застрашени от срутване сгради“, каза заместник-кметът по строителството Стефан Кондузов. Комисията дава оценка за тяхното моментно състояние.

Община Сливен погва собствениците на стари автомобили

Община Сливен уведомява всички собственици на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), че започват проверки за паркирани ...

Това, което затруднява нейната работа, е намирането на собствениците за връчване на предписанието, което те са длъжни да изпълнят.

Когато сградата е паметник на културата се иска специално разрешение от Националния институт за паметниците на културата. В администрацията има регистър на общинските жилища и постоянно се следи за тяхното състояние, пише Topnovini.bg.

Стефан Радев посочи, че всичко се случва много бавно, защото има натрупване на проблемите във времето. Някои сгради са с много собственици и докато се уведомят всички, за да вземат мерки, е нужно време.

Собствениците трябва да изпълнят предписанията на комисията и ако не го направят, едва тогава общината предприема действия. „За този период се натрупват и други сигнали, но нямаме такава статистика колко са опасните сгради във всеки отделен момент”, каза още Радев.

Община Сливен ще поиска от държавата безлихвен заем от 8 млн. лв.

Община Сливен ще иска безлихвен заем от министерството на финансите за разплащане на просрочените текущи задължения, това съобщи днес к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com