В Сливен започват Майските празници на културата

5052
В Сливен започват Майските празници на културата

Носителите на наградата "Добри Чинтулов" за 2013 и 2014 година поетите Деньо Денев и Валентина Радинска ще запалят Сливенските огньове, в жертвеник пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, в 20.45 часа тази вечер, съобщиха от община Сливен.

С традиционната церемония по запалването на символния огън днес в Сливен започват Майските празници на културата, информира БТА.

Сливен със свое културно чудо

От 3 дни в Сливен се появи чудо. Културно чудо, което няма аналог през последните 25 години, съобщи sliveninfo. Частно сдружение, огла...

След това на обновения по европейски проект градски площад ще се състои концерт на Ансамблите за народни песни и танци на Сливен и Ямбол.

По-рано същия ден във фоайето на Драматичния театър "Стефан Киров" ще бъде открита изложба "Светът на изкуствата" на скулптора Светослав Милев. В 19 часа в театъра е тържественият концерт на Симфоничния оркестър в Сливен.

През целия ден на открита сцена на площад "Хаджи Димитър" ще има концерти на деца от детските градини, фолклорни детски и младежки колективи и клубове за непрофесионални изпълнители.

В рамките на Майските дни на културата "Сливенски огньове" ще бъде отбелязана 70-та годишнина от края на Втората световна война с концерт на група "Грамофон" на 8 май и с кръгла маса на тема "Да знаем за войната, да пазим мира".

Бит и култура - уникалните празници на Средногорието

  ПОСЕТЕТЕ НЕПОЗНАТОТО СРЕДНОГОРИЕ! www.srednogorie.place Традициите и древните обичаи често се съчетават с религиозните пра...

На 10 май ще се чества Деня на Хаджи Димитър с изложба "В името на драгоценното ни Отечество! 175 години от рождението на воеводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа".

От 11 до 13 май в Сливен ще се състои 17-ти Национален фестивал на детската книга и ще бъде отбелязана 60-та годишнина от създаването на РБ "Сава Доброплодни" и други. През целия май

Сливен ще бъде сцена на множество концерти, изложби, фестивали, премиери на книги и спектакли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com