300 000 лв. кръвнина ще плаща убиецът на 24-годишен младеж в Смолян

13917
300 000 лв. кръвнина ще плаща убиецът на 24-годишен младеж в Смолян
Снимка: БГНЕС

300 000 лева кръвнина на родителите на 24-годишния Никола Мавродиев ще плаща убиецът му Антон Петков. Присъдата е на Смолянския окръжен съд по иск, заведен от майката и бащата на Никола.

Убийството стана на 25 декември 2015 г. на пешеходния мост до кино „Дружба“ в Смолян, до таксиметровата пиаца.

Между двамата младежи – Никола (на 24 години) и Антон (на 18 години,) възниква спречкване в дискотеката заради момиче. Скандалът между тях се изнася извън дискотеката, имало е и други младежи, но двамата започват да се бият. Падайки на земята, Антон вади нож – сгъваем, тип „пеперуда“ и замахва енергично. Единият от ударите попада в корема на Никола. Младежът умира на път за болницата.

През 2016 г. Антон Петков бе осъден на 8 години затвор. Присъдата е влязла в сила и той излежава наказанието си в Пловдивския затвор при първоначален строг режим. Миналата година в затвора той се ожени за същото момиче – Жана Софрониева, заради което се стигна до трагичния инцидент.

Майката и бащата не могат да прежалят сина си. Описват като ужасяващи чувствата си в момента, в който узнали за смъртта му.

Обявиха за достойни граждани на Смолян шестима млади мъже

Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи наградата "Достойните граждани на община Смолян" на Наско Мазнев, Николай Кючуко...

За да изпълнят задълженията си по погребението били на успокоителни, действията им били автоматични и не напълно съзнателни.

След това настанала неописуема болка и самота. Разговорите помежду им спрели и нищо не било в състояние да ги намали.

Преди това били весело и задружно семейство, често излизали с приятели, ходели на почивки, в отношенията им имало хармония и спокойствие.

После преустановили всякакви социални контакти, не се виждали с приятели и роднини, затворили се в себе си, изпаднали в депресия. Нямали надежда за бъдещето, тъй като го нямало детето им, отгледано и израснало пред очите им. Утеха била дъщеря им, но тя поела по своя път и се преместила в Пловдив, а те останали сами с мъката си.

През цялото време приемали успокоителни, вечер не можели да заспят, а през деня не изпълнявали пълноценно трудовите си задължения.

Младежи спасиха издирвана жена, давеща се в езеро над Смолян

Шестима младежи спасиха жена, давеща се в езерото „Рибката“ над Смолян. 61-годишната Радка Стоименова от кв. Райково излязл...

Денят и на двамата преминавал механично - отивали на работа, но с мисълта как ще се приберат и ще отидат на гробищата. Вечер се връщали отново в опустелия си дом.

Майката не преставала да оправя леглото на Никола, все мислела, че той ще се прибере, подреждала икони, снимки.

Всеки ден се питат защо се е стигнало до убийството, какво не са направили като възпитание и опит за сина си, за да се избегне смъртта му. Пред съда родителите казват, че животът им е загубил смисъл, тъй като нямат стремежи, никакви радости или удовлетворение.

Дълбоката мъка по загубения син довела и до физически болки, пристрастили се към успокоителни. Прекарвали живота си в празнота и безпътие, макар да са наясно, че нищо не може да намали болката им.

Решението на Смолянския окръжен съд е Антон да плати на двамата родители по 150 000 лв. кръвнина, 12 000 лв. разноски по делото и 260 лв. за експертиза. То не е окончателно и подлежи на обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян