Чепеларе готви празник за Катя Дафовска и кандидатура за Рекорд на Гинес

2938
Чепеларе готви празник за Катя Дафовска и кандидатура за Рекорд на Гинес

Празник за олимпийската медалистка от Нагано`98 Катя Дафовска готви община Чепеларе, а паралелно с това и кандидатура за Рекорд на Гинес, съобщи кметът Славка Чакърова.

Празникът е посветен на кръглата 20-годишнина от спечелването на златния медал – единствения за България от зимни олимпийски игри.

Седми национален конкурс за фолклорни творби в Чепеларе

Седми национален конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа "Нова българска музика в „7/8&rdqu...

На 9-ти февруари още от сутринта започват зимни спортни надпревари на връх Мечи чал. Там ще се състоят състезания за деца в различни категории. Поканени са всички деца от общината и от ски клуб „Пампорово“.

„Предвидено беше на Роженските поляни да се проведе двудневно състезание за купа по биатлон, но надпреварата се отменя поради липса на сняг. Очакваме да се присъединят към празника на Катя Дафовска всички, заявили участие в купата“, каза кметицата на Чепеларе.

Официалното тържество ще е от 17 часа в петък, когато са приготвени много изненади за олимпийската медалистка. Поканени са съотборниците й от Нагано.

Между 13 и 15 часа на площада ще има видеостена, на която жители и гости ще гледат директно откриването на олимпиадата в Пьонгчанг по БНТ.

9-ти февруари е вълнуваща дата за чепеларци, защото преди 20 години Катя Дафовска спечели олимпийския медал. Но на тази дата след няколко дни 4-ма чепеларци ще участват в зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

300 лева глоба за обида, удар и заплахи на полицай

300 лева глоба е наложил Чепеларският районен съд на шофьор за заплахи, обида и удар на полицай в Пампорово. Шофьор на автобус с иници...

Това са сноубордистите Радослав Янков и Теодора Пенчева и биатлонистите Антон Синапов и Димитър Герджиков.

„Теодора е родом от София, но над 10 години вече живее в Чепеларе и си е наше момиче. Много сме горди, че Радо Янков ще бъде знаменосец на групата от България“, казва Чакърова.

На практика при 4500 души население на Чепеларе градът изпраща 4-ма участника в предстоящата олимпиада.

„Имаме намерение да се пробваме за вписване в Книгата на Рекордите на Гинес с най-голям брой участници в световна олимпиада на глава от населението. Проучили сме какво трябва да направим, но първо искаме да ги изпратим и да им пожелаем успех на всички“, посочи Славка Чакърова.

Самата Катя Дафовска след празника ще замине за Пьонгчанг. В техническия екип на българската група има и друго чепеларско момиче – Лили Пандурова.

Чепеларе отбеляза 140 години от своето Освобождение

140 години от Освобождението на Чепеларе се честваха на 16.01.2018 година в града. На този ден преди 140 години чепеларци посрещат руск...

За празника са изпратени покани до президента Петър Стоянов (1997-2001 г.), който е посрещнал Катя преди 20 години в България. Поканени са също министрите на образованието и на спорта.

Ден по-рано в хотел „Чепеларе“ ще бъде представена книгата „От Чепеларе до Нагано“, посветена на Екатерина Дафовска. Неин автор е Станимир Симеонов – спортист от сдружение „Пловдив бяга“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян