X
 
 

Дават 553 хил. лв. на Смолян да изгради дневен център за хора с деменция

254 0
photo of Дават 553 хил. лв. на Смолян да изгради дневен център за хора с деменция
Снимка: Анита Чолакова/Actualno.com
553 хиляди лева дава Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) на община Смолян да изгради Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства. Това става ясно от насоките за кандидатстване по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионална социална инфраструктура“.

Отворената вчера процедура е „Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги за възрастни хора с увреждания“. Крайният срок за кандидатстване е 30 август тази година.

Агресивно момче, изпратено от Смолян в Ловеч, изплаши персонала на социален център

Агресивно момче, изпратено в Ловеч от закрития в Смолян Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, изплаши до ...

С изпълнението на проектите ще бъдат създадени по-качествени социални услуги. Предвидено е те да се изпълняват по интегриран начин чрез финансирането им по ОПРРза изграждане на инфраструктурата и по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ - за предоставянето на новите социални услуги.

С над 41 млн. лв. ще се изградят 68 центъра за хора с увреждания и 6 дневни центъра за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства в общо 29 общини.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.