Избраха кой да достави уреди за отопление в Смолян по екопроект

3729
Избраха кой да достави уреди за отопление в Смолян по екопроект
Снимка: Анита Чолакова

Избраха кой ще достави уредите за смяна на печките на дърва и въглища в Смолян с екологични по проект „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“ и Оперативна програма „Околна среда“. Прогнозната стойност на поръчката беше 14,7 млн. лв. без ДДС и засяга около 2500 домакинства в общината.

Заданието е за доставка 2820 уреди за битово отопление на пелети, 3314 климатици, 62 газови котли и 20 камини „Екодизайн“. За камините не се е явил нито един кандидат, затова за тази й част поръчката е прекратена.  

С какво да се отопляваме - научете тези нови начини

Знаете ли, какви са очакванията, относно ситуацията в момента и с какво да се отоплявате, вземайки в предвид промяната в цените и риска...

Кандидат да достави уредите за отопление на пелети е само един – фирмата „Нес-Нови енергийни системи“ ООД, чиято оферта е за малко над 4 млн. лева без ДДС.

От шестимата кандидати да доставят и монтират климатици на първо място е класиран консорциумът „Чист въздух“, създаден между фирмите “Магнум-Д“ ЕООД, „Термофлуид Инженеринг“ ЕООД и „Клима Груп“ ООД. Офертата му е за 4 973 840 лв. без ДДС. На второ място е фирма „Булклима Инженеринг“ ЕООД с цена 5 187 280 лв.

„Мега електроникс – АП“ ООД ( с оферта за 4 083 236 лв.) е отстранена, тъй като е предложило модели климатици, чието действително съществуване е отречено от техния производител.

Консорциум „Бау Инженеринг Виксо (с участници „Виксо“ ЕООД и „Евробау Инженеринг Груп“ ООД) с оферта за 5 229 134 лв. е отстранен с мотив, че предложеният модел климатик (18 000 BTU или еквивалент) е с технически параметри, които не съответстват на минималните технически изисквания, поставени от възложителя.

Социалният министър обеща: Пенсионерите ще бъдат приятно изненадани от антиинфлационните мерки

Смятам, че пенсионерите ще бъдат приятно изненадани от мерките. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков пред ...

Консорциум „Еко Клима“ (между фирмите „еКЛИМА“ ЕООД и „Еко-Хидро-90“ ООД) с цена 3 926 000 лв. е отстранен заради наличие на необичайно благоприятно оферта. Представените от него доказателства защо се е формирала тази по-благоприятна цена в сравнение с останалите, не са били достатъчни, за да я обосноват.

Офертата на „Темпекс“ ЕООД е 5 050 220 лв., но дружеството нито е отстранено, нито е допуснато до крайно класиране. Причината е промяна в правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки.

Тя би следвало да е на трето място. Но след промените, влезли в сила миналата година, комисията разглежда по реда на класиране на офертите документите, свързани с личното състояние и критериите за подбор, включително допълнително представените, до установяване на съответствие с изискванията за личното състояние и критериите за подбор на двама участници, които класира на първо и второ място. Не се разглеждат документите, свързани с личното състояние и критериите за подбор на останалите участници, чиито оферти са класирани.  

Решението за избор на изпълнители подлежи на обжалване, чийто срок ще изтече в началото на идната седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян