Кметски наместник с пробация за 17 недействителни подписа

1803
Кметски наместник с пробация за 17 недействителни подписа
Снимка: БГНЕС

С пробация за срок от 18 месеца е наказан кметският наместник на смолянското село Соколовци Катя Л. за извършени от нея 17 нотариални заверки на подписи в заявления за участие в универсален пенсионен фонд, без да се увери във верността им, сочи съобщение от Апелативна прокуратура - Пловдив.

По сключено с Районната прокуратура в Смолян споразумение тя трябва да се явява за подпис пред пробационен служител два пъти седмично в срока от 18 месеца, да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година. Споразумението е одобрено от Районния съд в Смолян, влязло е в сила и не подлежи на протест или обжалване.

Обновяват площада на Мадан с 1 млн. лв.

Централният градски площад на Мадан ще се обнови с 1 068 546 лв. с ДДС. Местната управа е избрала фирма „ИСА 2000“ ЕОО...

Наместничката е удостоверила неверни обстоятелства – че подписите, положени в заявленията, са на заявителите, че тя се е уверила в тяхната самоличност и че въпросните лица искат да участват в универсален пенсионен фонд.

Кметските наместници имат качествата на длъжностни лица по чл. 83 (ал.1) от Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

В него е посочено, че когато в населеното място няма нотариус или районен съд, кметът на населеното място, което не е общински център, а ако е общински център - кметът, заместник-кметът, секретарят на общината, както и кметският наместник, удостоверяват подписите на частни документи, които са едностранни актове и не подлежат на вписване подписа и съдържанието на пълномощно по чл. 37 от Закона за задълженията и договорите, както и верността на преписи и извлечения от документи и книжа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян