Кметът на Неделино: За първи път няма да дофинансираме сектор образование

1083
Кметът на Неделино: За първи път няма да дофинансираме сектор образование
Снимка: Actualno.com

В тазгодишния бюджет най-голямо е увеличението в сферата на образованието – със 17%, постигнато след срещи с ресорния министър и за първи път няма да се наложи общината да дофинансира сектор образование в Неделино. Това заяви кметът Боян Кехайов по време на общественото обсъждане на бюджет`2018.

Тази година увеличението на общинския бюджет за Неделино е с 12,58% в сравнение с миналогодишния, което в цифри е с около 340 000 лв. повече. „Успяхме да защитим пред Министерството на финансите непроменени показателите за капиталовите разходи и средствата за изравнителната субсидия“, написа кметът във фейсбук-профила си.

Покрив на къща в неделинско село изгоря, обитателите му са при роднини

При родини бе настанено семейство Соколови от неделинското село Средец, защото покривът на къщата им изгоря. Повреден комин предизвика...

„По време на обсъждането акцентирах върху по-важните инфраструктурни обекти, които се надявам да реализираме на територията на общината“, посочи кметът.

Сред най-важните от тях са изграждане на пътя Крайна-Долен, на парково пространство пред сградата на бившия пансион, подмяна на уличното осветление в цялата община, асфалтиране на общинска пътна мрежа, реконструкция на част от водопроводната мрежа, изграждане на спортни съоръжения.

През годината местната управа ще кандидатства по европейски и национални програми и фондове в различни направления, ще търси възможности да осигури програми за временна заетост, ще съдейства за привличане на инвеститори и откриване на нови работни места.

Ще окаже съдействие също на здравното министерство за реализиране на център за спешна медицинска помощ, на Агенция „Пътна инфраструктура“ за асфалтиране на 9 км от републиканската пътна мрежа.

Кметът на Неделино иска нови лампи чрез договор с гарантиран резултат

Поръчка за нови улични лампи в община Неделино чрез договор с гарантиран резултат възлага кметът Боян Кехайов. Тя е на стойност 270 хил...

По думите на кмета въпреки лошото финансово състояние, община Неделино ще продължи да изпълнява своите социални ангажименти и услуги към гражданите.

По време на дискусията са поставени въпроси, свързани с инфраструктурата в общината, развитието на спорта, здравните и социални услуги, които градоначалникът се ангажира да предложи за приемане на предстоящото заседание за бюджета. То ще се проведе на 29 януари т. г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян