Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово

12679
Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово

От 13-ти до 15-ти февруари на ски писта „Стената“ в курорта Пампорово се проведе петото юбилейно издание на зрелищното зимно вело състезание.

Повече от 80 състезатели от цялата страна се престрашиха да се включат в уникалното състезание и да премерят сили по специално изграденото от сняг трасе, позиционирано върху една от най-стръмните писти в курорта.

83 дни на колело - уникален подвиг за Венцислав Илиев от Шумен

83 дни, 10 204 километра, 15 държави - това представлява невероятното пътешествие на шуменеца Венцислав Илиев, който представи приключе...

Надпреварата се проведе в дуел формат с преки елиминации, като всеки един състезател беше изправен освен пред сложното и техничното снежно трасе, но и пред силната конкуренция във всеки един сблъсък. Състезанието беше изключително атрактивно и привлече вниманието на всички гости на курорта, които с интерес наблюдаваха смелите колоездачи през целия уикенд.

Участниците в събитието бяха разделени в общо 5 отделни категории – Жени, Деца, Юноши, Мъже, Скибайк/Сноускут и показаха завидни умения с които впечатлиха публиката.

Състезанието започна още в петък вечерта, когато по време на нощното каране в курорта се проведоха първите тренировки. В съботния слънчев ден, Зимния байк дуел продължи с квалификации и финали за колоездачите, а неделята беше посветена на сноускутовете и скибайковете.

При жените първото място успя да завоюва Полина Партова от отбора на Гравити, на второ и трето място след нея останаха Ваня Велчева и едва 13 годишната бургазлийка Виктория Генова.

Колело в София карат само камикадзетата

Проект на Столична община предвижда през 2015 г. столичани и гостите на града да могат да наемат общински велосипеди и да ги карат из г...

В категорията на децата до 14 години на първото стъпало на стълбичката се качи един от най-перспективните младежи в планинското колоездене – Румен Белезирев. Много добре се представиха и Дамян Дамянов и Петър Апостолов, които се наредиха съответно на 2-ро и 3-то място.

При юношите първи успя да се класира Симеон Божилов, който демонстрира много стабилно каране и завоюва убедителна победа пред останалите в категорията. На второто и третото стъпало от стълбицата се наредиха Илиян Подолински и Ивайло Ставрев.

При мъжете, където конкуренцията беше най-силна, надпреварата спечели Георги Радев, които показа много умения и категорично заслужи първото място. След него се класираха Стивиан Гатев, който беше един от основните претенденти за спечелването на титлата и Мартин Марков.

В неделния ден, когато се проведоха финалите в Сноускут/Скибайк категорията на почетната стълбичка се качиха Тодор Киров от отбора на Riders United, Владимир Кривцов и Стефан Георгиев.

В София пускат 280 велосипеда под наем

През 2015 г. столичани и гостите на града ще могат да наемат общински велосипеди под наем, за да си свършат набързо някаква работа или ...

За всички победители в отделните категории бяха подготвени много награди любезно предоставени от Рам байкс, SLS, Байк Хаус, Скот България, Монстър Енържди и разбира се домакините на събитието – Пампорово АД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян