Обществените поръчки в Смолянско - масово за строителство

20693
Обществените поръчки в Смолянско - масово за строителство

Поръчки за впечатляващите 32 милиона лева обявиха общините в Смолянско от началото на юни месец до сега. С няколко изключения, почти всички са за строителство, пише "Отзвук".

Въпреки опасенията си от спрените плащания по оперативна програма „Околна среда” и макар да няма сключен договор за финансиране, кметът на Рудозем обяви поръчката за водния цикъл на града. Строително-монтажните работи са й изчислени за 15 358 000 лева. Като цяло проектът предвижда водопровод 10 926 метра, битов канал със същата дължина и 5 893 метра дъждовен канал. В обекта влиза също изграждане на нов главен канализационен колектор и реконструкция на съществуващ. „

6 детски градини в Смолянско няма да работят през юли и август

6 детски заведения в община Смолян са поискали съгласие за преустановяване на учебния процес през месеците юли или август. Това каза за...

Опасенията си стоят. За да се предпазим от усложнения, сме заложили условия в проектодоговора такива, че ако след провеждане на поръчката се появи възможност за финансиране, да имаме проведена процедура. Ако обаче оперативната програма не бъде разблокирана, респективно ние няма да пристъпим към изпълнение на договора, ще го прекратим. Такива са и указанията на Управляващия орган. Има си условие, че договорът ще влезе в сила и ще бъде изпълняван реално само ако имаме сключен договор за финансиране. В противен случай договорът ще бъде прекратен”, обясни градоначалникът.

Преди два дни от Община Мадан обявиха процедура за мащабен ремонт на болницата. Прогнозната стойност на инвестицията е 1 826 811 лв. Предвидена е реконструкция, модернизация и въвеждане на енергоспестяващи мерки в сградата на МБАЛ „Проф. д-р К. Чилов“. На цялата сграда ще се подменя и изолира покривът. Топлоизолация ще се полага и върху фасадата, ще се подменя дървена дограма, парапети и решетки. Ще се прави нова канализация, мълниезащитна и пожароизвестителна инсталация. За централното тяло и част от сутерена ще се градят нови стени, нови настилки и таван, мазилки, нови санитарни помещения, нови ВиК, ел. инсталации, вентилационната и отоплителна инсталация. Вторият етап е за строително-монтажни работи по целия западен блок на болницата. Третият етап е за целия източен блок.

Сериозна поръчка за храна инициира Община Смолян на стойност над 3 млн. лева. Става въпрос за приготвяне и доставка на готова храна за деца до 3-годишна възраст, тоест за детска кухня. Отделно е за сутрешна закуска, подкрепителна закуска, обяд и следобедна закуска в детските градини на община Смолян и в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Звънче“.

За градския площад на Неделино са заложени 1 762 189 лв. Там ще се прави нов мост, амфитеатър, стълби, подпорни стени, градски фонтан, озеленяване, детска площадка, ще се оформя и римски мост. За 4,1-километров път до село Крайна е записана впечатляваща сума от 3 296 203 лева. Отделно кметът Стоян Беширов е обявил процедури за няколко туристически маршрута, съответно по за 324 хиляди, 295 хиляди, 298 хиляди. За пътя до Козарка поръчката е за 670 хиляди, за ВиК на Кундево – 798 хиляди, за пътя към Тънка бара – за 941 хиляди. По-скромни по мащаб през юни и юли са строителните обектите, обявени от Доспат, Девин и за ремонт на няколко читалища.

Дългогодишен кръводарител стана почетен гражданин на Смолян

Дългогодишният кръводарител Атанас Френкев бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Смолян". 84-годишният мъж е дарил общо 107 ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян