Представят резултатите от изследване, направено край Роженската обсерватория

4366
Представят резултатите от изследване, направено край Роженската обсерватория

Студентска научна сесия за работата на Националната астрономическа обсерватория в Рожен организират от Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Форумът ще бъде открит утре, 18.11.15 г., точно в 16.00 ч. Сесията е посветена на най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа, а именно – Роженската.

Откриването ще се състои в зала „Компас“ на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“. По време на студентския форум ще бъдат представени резултатите от теренното изследване на студенти от специалност „Социология на правото, икономиката и иновациите“, проведено при обсерваторията през изминалото лято на тази година.

27 000 лв. на месец са необходими на НАО Рожен за електричество

До края на годината Националната астрономическа обсерватория ще оцелее, като е вероятно последният месец да е по-труден. Това каза за Р...

Ще бъдат обяснени спецификата на научната дейност на астрономите и актуалните им изследователски търсения, както и трудностите, с които те се сблъскват.

Ще бъде подчертано и значението на Роженската обсерватория като символ и стратегически обект на българската наука и култура.

Като специални гости на събитието са поканени да присъстват астрономи от НАО Рожен и директорът на обсерваторията доктор Никола Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян