Професионалисти в туризма се събират в Пампорово

1678
Професионалисти в туризма се събират в Пампорово
Снимка: Анита Чолакова

Близо 100 професионалисти, обединени от обща кауза – превръщане на България в уникална и предпочитана международна туристическа дестинация, се събират в Пампорово. Те ще вземат участие в Седмата работна среща между бизнеса и местната власт, съобщиха от общинската администрация в Чепеларе.

Форумът ще се проведе между 7-ми и 9-ти октомври под мотото „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“.

В рамките на работната програма български туроператори и общински администрации ще потърсят решение на проблеми, възникващи при разработването на програми, основани на регионални туристически ресурси, и подпомогнати от изтъкнати представители на българските академични среди. Те ще съгласуват действия за повишаване ефективността на своите професионални взаимодействия.

По време на форума ще се проведе и официалната церемония по излъчване на победителите на Национален конкурс за община с най-добра маркетингова политика 2019.

Конкурсът е част от стратегията на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти за повишаване конкурентоспособността и разнообразието на националното туристическо предлагане. Той има за цел да насърчи усилията на общинските администрации за по-успешно маркетингово позициониране и да подпомогне тяхната дейност с достъпни научно-практически маркетингови решения.

За осъществяване целите на инициативата – популяризиране на националното туристическо предлагане, ще работят делегати от 17  български общини със значителен туристически потенциал, над 35 професионалисти от водещи български туроператорски фирми – членове на АБТТА, и други партньорски сдружения, журналисти от основни български медии.

Професионалното образование трябва да е съобразено с нуждите на бизнеса, смятат българските туроператори и водени от разбирането за значимостта на практическото обучение, предоставят възможност на бъдещите професионалисти в туризма да придобият знания в реална бизнес среда, да  се запознаят с водещи български туристически агенции и защо не и да открият своето бъдещо работно място.

„Седмата работна среща се провежда с неоценимото съдействие и организационна подкрепа на Община Чепеларе, избрана от българските туроператори за домакин на деловата проява заради подкрепата, оказвана на българския туристически бизнес и в израз на уважение към провежданите от общината политики за превръщане на България в предпочитана Европейска туристическа дестинация“, казват организаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян