Пуснаха електрозахранването в Гълъбово и Смолян

11732
Пуснаха електрозахранването в Гълъбово и Смолян
Снимка: БГНЕС

Възстановено е електрозахранването в Гълъбово. Само в село Мусачево и кв. „Митьо Станев” има аварирал електропровод, съобщиха от пресцентъра на общината.

Започна включване на абонатите, подаването на ток е от Мини Марица Изток. Такова подаване ще има докато е необходимо, за да няма режим. За сега само в село Мусачево и отдалечения кв. „Митьо Станев” има аварирал електропровод. Там работят екипи за отстраняване на повредите.

Област Смолян в тридневна снежна ваканция

Има голяма вероятност понеделник, вторник и сряда да бъдат обявени за неучебни в цялата Смолянска област, съобщи образователният минист...

Продължава да е високо нивото на р. Съзлийка в района на Гълъбово, високи са нивата на р. Тунжда по долното й течение при Елхово. Не е преминато критичното ниво. Наблюдаваме ситуацията, поддържаме контанти с кмета на общината. Информацията съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти, предаде агенция Фокус”.

"Има язовири, които се изпускат и се следи контролираното им изпускане. Язовир "Студен кладенец" прелива, той се влива в язовир "Ивайловград", който има преливане, но в ограничени количества и към момента не съставляват риск от гледна точка на евентуални проблеми със заливане на площи", добави Василева.

Възстановено е електричеството в Смолян. Информацията съобщи заместник-областният управител Адриан Петров. Аварията на далекопровода, който захранва с електроенергия от Девин към Смолян е отстранена.

До подстанцията, която захранва целия град, има ток и нещата са стабилни по отношение на електрозахранването към града.

Леко са повишени нивата на реките в област Смолян, вследствие на дъждовете

Обстановката в област Смолян е спокойна на този етап, въпреки обявения червен код. Това каза за Радио „Фокус” – Смоля...

„Вчера преди да спре захранването на територията на града имаше проблем с един трансформатор и в момента екипите на електродружеството работят на терен, за да може до края на деня в навсякъде в града да има електрозахранване”, каза Петров.

Чака се и хеликоптер днес и утре, за да може пък да се локализира проблема при 200-киловолтовия далекопровод, със който да може да се възстанови захранването и в останалата част на областта. Важното сега е, че снеговалежът спря и може по-спокойно да се работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян