X
 
 

Ремонт на планетариума и пешеходната зона обяви община Смолян

1041
photo of Ремонт на планетариума и пешеходната зона обяви община Смолян
Снимка: Община Смолян
Ремонт на планетариума и пешеходната зона в Смолян обяви община Смолян. Сградата на бившия тубдиспансер пък ще бъде превърната в Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция , става ясно от публикации в сайта на Агенцията за обществени поръчки.  

За планетариума е предвиден основен ремонт, който включва мерки за енергийна ефективност, както и осигуряване на достъп за хора с увреждания, подмяна на подови настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс. Вертикалната планировка предвижда изграждане на рампи и направа на настилки от тротоарни плочи.

Шест смолянски общини имат договори за саниране на жилищни сгради

Шест от общините в Смолянска област имат сключени договори за саниране на жилищни сгради и Националната програма за енергийна ефективно...

Конструкцията на съществуващата сграда е монолитна, скелетно-гредова. Състои се от колони, греди, стоманобетонови рамки, стоманобетонова черупка (купол) и стоманобетонови плочи. Застроената й площ е 972 кв. метра.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 386 600 лева. Средствата са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“.

За пешеходната зона на стария център в Смолян е предвидено фрезоване на съществуващата настилка и полагане на нова от щампован бетон, демонтаж на стари и полагане на нови цветни бордюри, почистване и обработка на фуги, импрегниране и лакиране на цялата пешеходна зона. Прогнозната стойност на обекта е 375 000 лв., осигурени с постановление на Министерския съвет.

Ремонтът обхваща основно участък от клуб „Топ Старс“ до сградата на Областна дирекция на МВР – Смолян. Предвижда се и частичен ремонт на засегнати участъци от цялата пешеходна зона. Също така е предвидено импрегниране и лакиране на щампования бетон по цялата дължина на пешеходната зона, както и почистване, оформяне и обработка на фугите с подходящ хидроизолационен пълнител.

Общинските съветници на Смолян заседават в луксозен СПА център

Общинският съвет на Смолян ще има изнесено заседание в 4-звезден СПА хотел в Банско. Това става ясно от обявлението на местния парламе...

За бившия тубдиспансер, който се намира до Професионалната гимназия по икономика, е предвидено преустройство в дневен център за нуждите на гражданите с различна форма на деменция и в подкрепа на техните семейства, както и благоустрояване на дворното пространство.

Сградата е монолитна, стоманобетонна. Междуетажните конструкции са плочи, а вертикалните носещи елементи са колони и шайби. Покривната конструкция е скатна, дървена, с покритие от керемиди.

Предвидено е изграждане на нова асансьорна клетка, разрушаване на леки преградни стени, подмяна на подови настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс. Вертикалната планировка включва оформяне на рампа, стълбища, зелени площи, настилки от тротоарни плочи и бордюри.

Площта, засягаща преустройството на сградата е 863 кв.м. Предвидените за целта средства са в размер на 392 000 лева, осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Учени: Не съхранявайте доматите в хладилник!

Ако сте един от тези, които държат домати в хладилника, то това изследване вероятно ще ви накара да промените навиците си. Разбира се, на студено...