Смолян с амбиция да създаде местен "Ин витро" фонд

7846
Смолян с амбиция да създаде местен "Ин витро" фонд
Снимка: Gettyimages

Проведохме среща с представители от фондация „Искам бебе” с идеята да създадем и в нашата община местен фонд "Ин витро". Информацията съобщи зам.-кметът Марин Захариев.

Това се налага, тъй като и общината не изостава от тъжната статистика за двойките , които имат репродуктивни проблеми. Фондът вече е подпомогнал четири двойки от Смолян според етапа на тяхното лечение.

Робот на БАН за ин витро процедури получи златен медал

Робот за ин витро процедури, разработен в Института по механика в БАН, получи златен медал на Пловдивския технически панаир през минала...

Кметът Николай Мелемов посочи, че ще предложи на Общинския съвет Правилник или Наредба за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общината. В нея ще бъдат фиксирани начините за разпределението на средствата за подпомагане на такива двойки от общинския бюджет. Това ще стане, разбира се, след консултации с местния общински съвет, за да се определи сумата и начините за подпомагане на нуждаещите се двойки, обяснява община Смолян. 

Тези средства ще са необходими за определени изследвания преди да се стигне до ин витро процедурата, а тези изследвания не се поемат от Фонда. В общинската програма за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми ще бъдат включени съветници, лекар, представител от „Искам бебе” и други представители.

Около Коледа, представители от Фонда ще посетят отново Смолян и съвместно с Общината ще организират събития с благотворителен характер за благородната кауза, както и ще представят пред обществеността дейността си, посочи още Захариев. Местни фондове ин витро има вече в 50 общини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян