Събитието на сезона за Пампорово ще е международният конгрес "Интерски 2019"

5103
Събитието на сезона за Пампорово ще е международният конгрес "Интерски 2019"
Снимка: Actualno.com

Събитието, което ще е основен акцент на предстоящия сезон в курортния комплекс Пампорово е международният конгрес за ски учители в света „Интерски 2019“, съобщи изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

Той заяви, че въпреки многократните запитвания от тяхна страна към държавни институции, липсва отговор дали Пампорово ще получи финансова и организационна подкрепа от държавата за провеждането на конгреса.

"Разчитатаме изцяло на себе си. Това е най-авторитетното събитие в зимните спортове, организацията е изключително трудоемка и от година и половина се подготвяме, като инвестицията възлиза на 1 млн. лева", заяви Беляков.

А тази година, на 8 декември, студентите от цялата страна ще могат да се насладят на страхотно шоу в Пампорово. Очаква се курортът да бъде превзет от събитие, за което ще се говори дълго време.

За случая ще се изгради модерна и отопляема парти шатра с големина 2000 кв. метра, която ще събере около 3000 човека, съобщават от "Пампорово" АД.

Шатрата е иновация за България, различен вид място и начин за съвременното забавление сред младите хора. Посетителите ще могат да се насладят на грандиозно парти с най-добрите български артисти на специално изградена сцена, с най-доброто озвучение и осветление. Обстановката в шатрата е с екстравагантен декор и дизайн. Светещи барове и поредица атракции ще са само малка част изненадите на студентската вечер.

Ще има безплатни лифтове за всички, които са посетили курорта. А вечерта всички ще се прехвърлят в шатрата на "Малина", където ще продължи грандиозното парти.

„Цената на целодневната лифт карта ще бъде 58 лв., което е с 3 лв. повече от миналата година. Опитали сме се съвсем символично да увеличим цената, въпреки огромните разходи, които са се увеличили през последните 12 месеца. Промоционалната цена на лифт картата между 8 и 21 декември ще бъде 37 лв. От 22 декември влизаме в стандартна цена от 58 лв. Надявам се дотогава 80% от ски зоната да бъде готова и вярвам в това“, допълни Беляков.

Дружеството въвежда нова кол център система от този сезон, която ще дава автоматизирана информация за най-различните дейности в територията на ски зоната и самия курорт. Най-иновативното е т.нар. SnowGis-система, която по подобие на авиационните системи дава автоматизирана информация за времето и състоянието на ски зоната и ски пистите.

Съвсем наскоро в Пампорово бе открит нов целогодишен туристически център и към него вече има над 50 летни и зимни продукта, включително 7-дневна гарантирана лятна и зимна програма. Открит е нов детски център на три етажа, който ще обслужва деца на възраст от 4 до 16 години. Намира се на т.нар. Стара автогара - долна станция на лифт №1.

От нова панорамна площадка "Перелик" туристите ще могат да се насладят на красиви гледки и да направят изключителни панорамни снимки към красивите планини наоколо.

„Напълно реновирани са два петзвездни хотела "Перелик" и "Орловец", които отварят врати този уикенд. Изграждаме и нов огромен конферентен блок в хотел "Перелик", чийто капацитет ще бъде 1200-1300 човека. Това ще е един от най-големите конферентни блокове в България и ще бъде готов в края на месец февруари“, уточни Беляков.

Дружеството продължава с партньорските програми, чрез които може да се ползват преференциални лифт карти с отстъпка от 8%, ски пакети с отстъпка 18% и 10% за настаняване в хотелите.

Беляков каза, че за разлика от курортите в България, в Пампорово няма този проблем с кадрите, защото хотелиери и ресторантьори в зимния комплекс са увеличили заплатите на персонала. По думите му текучеството е много малко и засега не им се налага да внасят чужда работна ръка, разчитат предимно на хора от Чепеларе, Смолян и региона, които се справят много добре.

От Ирландия продължава да е изключително голям интересът и тази година. Има увеличение на резервациите с 20-30%. От ирландска компания са заявили, че искат да наемат заведение за целия сезон.

По думите на Беляков, за съжаление, досега между зимните курорти в България има единствено и само конкуренция и никакви признаци за сътрудничество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян