В Турция оперират параолимпиеца Мустафа Юсеинов

4423
В Турция оперират параолимпиеца Мустафа Юсеинов
Снимка: actualno.com

За днес (27 ноември) е насрочена операция, след която параолимпиецът Мустафа Юсеинов има шанс да проходи. Той е в инвалидна количка от 25 години.

През август негови приятели съобщиха, че от турската клиника „Медикал парк“ в Истанбул са му дали надежда, че може да бъде излекуван. За оперативната интервенция и престоя му там обаче бяха нужни 25 000 евро. Близки на параолимпиеца проведоха няколко дарителски инициативи и парите се събраха. Най-много му помогнаха жителите на двете населени места, с които е свързан животът му – Мадан и Борино. Той е на 46 години. Роден е и израснал в Борино. Като млад се мести в Мадан, за да работи в рудника. През 1992 г. обаче пострада при инцидент в мината и оттогава е в инвалидна количка.

Нямаш нужда от крака, когато имаш криле

Вижте бе, изроди държавно-политически и консуматорско-потребителски! Вижте ги! Вижте това момиче и това момче – Мустафа и Даниела...

Юсеинов е в турската клиника от няколко дни. Разходите му за транспорт са поети изцяло от кмета на Мадан Фахри Молайсенов.

Мустафа Юсеинов е световен шампион в хвърлянето на копие от 2015 г., има и редица призови класирания от различни републикански и международни първенства.

През месец юли тази година той донесе бронз от хвърлянето на диск на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания във френския град Лион. Преди това в Англия стана четвърти в хвърлянето на копие.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян