Доброволци помагат на възрастни хора в Мездренско

2318
Доброволци помагат на възрастни хора в Мездренско
Снимка: община Мездра
Компютърни специалисти от „SAP LABS“ помогнаха на възрастни хора от мездренското село Руска Бела. На 2 ноември 8 младежи, работещи в  IT сектора, нацепиха дърва и обърнаха градината на чичо Венко. На възрастния мъж се притече на помощ и лично кметът на Община Мездра инж. Генади Събков.

Това е поредната инициатива на доброволците, които този месец помагаха в селата Лик и Старо село. Използвайки ваканцията, столичаните бяха довели и децата си да се докоснат до атмосферата на българското село. Компютърните специалисти помагат в този край на България предимно с доброволен труд и дарения. Директорът на фондацията Яна Рупева сподели, че доброволчеството е честа практика в големите международни компании. Пристигналите в мездренско доброволци, разбират  важността на инициативата, тъй като това биха могли да бъдат техните баби и дядовци.

Манолова: Време е за закон за доброволчеството

Доброволците са в основата на реализилането на Националната кампания „Великден за всеки“, подчерта омбудсманът Мая Манолова...

Мисията на проекта е хората от Северозапада да живеят достойно, възрастните да имат своята независимост, а младите – възможности за развитие.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители