Он лайн прескоференциите в Пловдив вече са факт

382
Он лайн прескоференциите в Пловдив вече са факт
Снимка: Божилова
След изрично настояване на медийната гилдия, пресконференциите на Областния кризисен щаб в Пловдив вече се провеждат он-лайн и това предпазва близките контакти, които се осъществяват, дори и те да са на открито. Днес беше първото излъчване на живо. От брифинга стана ясно, че се потвърждава нареждането всички решения на общински кметове в областта да се уточняват първо с Областния кризисен щаб, тъй като на места се вземат неадекватни мерки, противоречащи на указанията на Националния кризисен щаб и на Министерството на здравеопазването. Дани Каназирева, областен управител, не пожела да уточни коя точно община, но има такава, в която на практика всички указания са нарушени. Тя призова да се синхронизират и мерките на фирмите, като посочи за пример превозвачите в Градския транспорт, които въведоха празнично разписание в делнични дни, а все пак доста хора още ходят на работа. Така днес бе съобщено, че в определени часове, свързани с натоварването, те ще пътуват както обикновено. 
 Само една болница в Пловдив е съобщила, че е напълно заредена с предпазни средства за персонала, общата заявка към Националния щаб от всички здравни заведения все още не е изпълнена. Тук Дани Каназирева призова общините да вземат и самостоятелни решения и посочи за пример три общини, които вече са организирали собствено производство на четирипластови маски. 
В Пловдив все още няма изолиран доказан случай на коронавируса, но се очакват пробите за 18 пациенти. В Инфекциозна клиника има обособен блок, предвиден за заболяването, в който пациентите се делят на три категории и в зависимост от това, дали само отговарят на филтъра за пътуване в чужбина и контакти с доказано болни, се оставят или безсимптомно в болницата, или се насочват към домашна карантина, като с тях се поддържа телефонен контакт всеки ден. Данните за хора, пристигнали от рискови държави, се получават денонощно в Областната управа и се препращат в РЗИ и полицията. 
Сривът на една от фирмите, поддържаща платформата, в която са електронните дневници, засегна и пловдивски училища. От РИО уведомиха, че са наредили веднага алтернативни приложения, по които да се работи. 

Вижте още:

Белгия с правителство за борба срещу коронавируса

След повече от година без правителство белгийските партии се споразумяха да подкрепят премиера Софи Уилмес да й дадат „специални ...

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители