Открита е процедура за избор на идеен проект за многофункционална спортна зала в Стара Загора

1485
Открита е процедура за избор на идеен проект за многофункционална спортна зала в Стара Загора
Снимка: Актуално
До 17 февруари 2020 година община Стара Загора ще приема предложения за идеен проект за нова многофункционална спортна зала в парк "Артилерийски" (Новия парк). Това става ясно от информация на страницата на общинската администрация. Процедурата е с предмет на дейност „Открит конкурс за идеен проект за многофункционална спортна зала в УПИ I спорт, атракции, озеленяване, рекреация кв.334а, гр. Стара Загора“, а общата прогнозна стойност на инвестицията за проектирането и изграждането й е до 25 милиона с ДДС.

Предвижда се в съоръжението да се провеждат национални и международни състезания в съответствие с изискванията на международните федерации (волейбол, баскетбол, хандбал, футбол на малки врати, бадминтон, борба, бокс, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, тенис на маса и др.). Конфигурацията и трибуните в залата, която трябва да е с 5200 седящи места, трябва да са адаптирани и за провеждане на концерти, конференции, изложения, изложби и други културни мероприятия. За концерти трябва да се предвидят допълнителни 1200 преместваеми места, както и вход, който да осигурява безпроблемно внасяне на сценично оборудване. Според публикуваната информация се предвижда да се обособи и бизнес зона с конферентен блок, зони за хранене и развлечения, както и за музей на спорта, а визията на съоръжението трябва да е съобразена със заобикалящата  паркова среда. 

Още 4 проекта ще финансира община Стара Загора с дългосрочния общински дълг (СНИМКИ)

Нови проекти ще реализира Стара Загора с помощта на вече уговорен заем. Целта на предоговарянето на дългосрочния общински дълг под форм...

В конкурса за класираните идейни проекти на първите три места е предвиден награден фонд. 20 хиляди лева ще получи класирания на първо място, а тези на второ и трето съответно 10 хиляди и 5 хиляди лева. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители