Снежана Ташева и "Групата от Ада" в Стара Загора

1060
Снежана Ташева и "Групата от Ада" в Стара Загора
Снимка: Pixabay
Снежана Ташева и романът й “Групата от Ада” гостуват на Стара Загора днес. Тя е преподавател по физика и английски език в Техническия университет в София и преводач на свободна практика. Завършила е магистратура по физика на ядрото и елементарните частици в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Пише в жанровете научна фантастика и фентъзи. Нейни творби са публикувани в алманаха “Фантастика” и списание “Тера фантастика”, пише ревюта на книги за  сайта scifi.bg. Преводач е на книгата “Погребални обреди” от Хана Кент.

Разкази на Снежана Ташева са награждавани в Копнежа за растящо творчество на фондация “Човешката библиотека” и на четенията на инициативата “Истории от някога”, съавтори с Димитър Стефанов са на книгата-игра “Ной”. “Групата от Ада” е първата й самостоятелна книга и е един от 72-та романа, които участваха в предаването на националната телевизия “Ръкописът”. Любителите на научната фантастика и фентъзито могат да се срещнат с нея в 18:30 часа в Колобри на бирата.

Четири премиери в една вечер на сцената на зала "България"

На 16 октомври от 19 ч. Софийската филхармония под диригентството на Любомир Денев-син ще представи творби на съвременни български авто...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители