Във Великотърновския университет ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители

2635
Във Великотърновския университет ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители
Снимка: Actualno.com/Камелия Джанабетска
На 31 октомври 2018 г. от 11.00 ч., в аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, ще се състои тържествено събрание по случай Деня на народните будители.

„В навечерието сме на голям български празник – Деня на народните будители. Този празник идва от сърцата ни и е знак на почит, на признателност и на благодарност към стотиците знайни и незнайни книжовници, просветители, възрожденци и революционери. Този празник е символ на историческата памет и на националното ни самочувствие, отстоявани с десетилетия", заяви в поздравлението си по този повод ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов.

Програма:

Приветствие по случай Деня на народните будители от проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет

Академично слово на акад. Васил Гюзелев на тема „Будителите на Великотърновския университет“

Връчване на грамотите MAXIMA CUM LAUDE на преподавателите, повишени в научна степен и академична длъжност в периода 1.10.2017 – 1.10.2018 г.

Заповядайте!

Снимка: Паметникът на патриарх Евтимий пред Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители