X
 
 

Възпитаници на Център за настаняване от семеен тип с дарение за пловдивска болница

339 0
photo of Възпитаници на Център за настаняване от семеен тип с дарение за пловдивска болница
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
Възпитаници на Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Майка Тереза” към Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) в Пловдив дариха свои творби на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца в УМБАЛ „Свети Георги”. Творбите бяха оформени в изложба с надслов „Семейството сме ние!”.

Повод за инициативата са в съвкупност Денят на толерантността (16-ти ноември), Денят на християнското семейство (21-ви ноември) и 5-годишнината от създаването на ЦНСТ „Майка Тереза”. Произведенията са нарисувани собственоръчно от деца и младежи, които не живеят при своите родители. Творбите обединяват послания за ценността на семейството, приемането на различните и уважението към всяка личност.

„Шедьовърът отвъд диагнозата“ - изложба „без думи“ на деца от ЦНСТ Асеновград

Първата асеновградска изложба „без думи“ с художествени творения вече е факт. Тя бе създадена от деца и младежи с умствена ...

Чрез изложбата си малките художници искат да покажат пред обществото, че всички деца имат право на мечти. Че те също трябва да се радват на детството си, независимо дали живеят в своето семейство, или са поверени на алтернативна грижа. Произведенията на изкуството са подготвени от малчуганите, настанени в ЦНСТ „Майка Тереза“, с подкрепата на художника Камелия Христева.

„Винаги посрещам с вълнение 21-ви ноември – Деня на християнското семейство. То е повод да споделим с приятели и партньори резултата от труд ни. По този начин показваме таланта и способностите на нашите деца. Чрез инициативата отправяме послание към обществото. Искаме да кажем, че независимо къде живеят децата – дали в семейства или в центрове, те имат нужда от грижа, приемане, подкрепа, разбиране, любов и от всички нас. Защото Семейството сме ние!“, сподели емоциите си директорът на КСУДС–Пловдив Неда Петрова.

В заключение тя благодари от името на екипа на комплекса за това, че рисунките бяха топло посрещнати от медици и пациенти и веднага разположени по стените в Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца на УМБАЛ „Свети Георги“ в областния град.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...