За първи път Варна ще е домакин на регионален форум на социалните предприемачи

722
За първи път Варна ще е домакин на регионален форум на социалните предприемачи
Снимка: Надежда Георгиева
Този месец във морската ни столица ще се съберат социални предприемачи от областта. В събитието, което ще се състои от 9 до 11 ноември във Фестивален и конгресен център, ще вземат участие сдружения и кооперации в област Варна, подпомагащи хора с увреждания и различни заболявания, съобщи кореспондент на Actualno.com от града. 

Регионалният форум ще даде възможност на предприемачите да представят своите дейности и да дискутират помежду си възможности, проблеми и мерки за насърчаването на хората с увреждания.

Във Варна стартира Есенен салон на изкуствата

Тази есен Варна отново се превръща в сцена, на която ще се съберат всички изкуства. Традиционният Есенен салон включва 12 кул...

Събитието ще се състои в две основни направления. 

Първото включва изложение на детска, дамска и мъжка конфекция, трикотаж, народни носии, работно облекло, накити и много други. Те са произведени от предприятия и кооперации за хора с увреждания от Националния съюз на ТПК, Съюза на глухите в България, Националната федерация на работодателите на инвалиди и Българската асоциация за невромускулни заболявания. 

Сред акцентите на второто направление са: нормативна среда, обществени потребности, роля на публичния и частния сектор, представяне позициите на заинтересованите страни – държавните органи, органите на местната власт, социалните предприемачи и представители на местната общност.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители