X
 
 

27 000 лв. глоба на БНР наложи СЕМ

850 0
photo of 27 000 лв. глоба на БНР наложи СЕМ
Снимка: БГНЕС
27 000 лв. глоба на БНР наложи СЕМ. Това е общата сума от две глоби, наложени за спряното излъчване за 5 часа на сигнала на БНР на 13 септември.

Наложени са две санкции - за нарушаване на индивидуалната лицензия в размер на 7 000 лв. и за гарантиране правото на информация - 20 000 лв. (тук наложената санкция е в максимален размер).

Контрапротест в БНР: Служители защитават статуквото

Напрежението в Българското национално радио продължава. Медията съобщи на страницата си, че служители са излезли на контрапротест- в за...

Решението е било взето единодушно с 4 гласа "за" на редовно заседание на контролния орган.

Заради казуса на последното си заседание СЕМ поиска оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов и му даде срок до петък (4 октомври) сам да предприеме това действие. Той отговори, че няма намерение да си тръгва от БНР.

Междувременно стана ясно, че юристите на СЕМ пишат мотивите, с които ако оставката не е факт до петък Светослав Костов ще бъде уволнен от контролния орган. Глобите, наложени днес, са първа крачка от процедурата по уволняването му.

СЕМ обсъди и прокетобюджетите на БНР И БНТ за 2020г.:

Директорът на БНР в отговор на СЕМ: Няма да подам оставка

Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов, предаде репортер на БГНЕС. По-рано ...

Регулаторът не излезе със становище, защото ще поиска допълнителна информация с детайли по проектосметките.

"Да бъдат изпратени две писма до двете обществени медии с искане за повече информация, след като бъдат получени от членовете на съвета, ако има такова желание, да бъдат поканени генералните директори да отговорят на въпроси на съветниците, преди да бъде изготвено окончателното становище на СЕМ по отношение на двата бюджета", заяви председателят на СЕМ София Владимирова, цитирана от БНР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители