X
 
 

3 000 деца са родени от деца през 2018 година

2430 3
photo of 3 000 деца са родени от деца през 2018 година
Снимка: iStock/Guliver
3 хил. деца са родени от деца през 2018 година, а страната ни е с един от най-високите показатели за тийнейджърска раждаемост. Това коментира Елица Димитрова, демограф към БАН, относно тревожните данни за спада на раждаемостта в страната ни. По думите ѝ трябва да мине годината, за да бъдат събрани и обработени данните за минал период. Димитрова потвърди, че всяка година в България се раждат 1000 деца по-малко.

Остава висок относителния брой на ражданията до 18 години и след 35 години, но в най-подходящата за раждане възраст между 18 и 30 - относителният дял намалява. Димитрова допълни още, че нараства и делът на жените над 40 години, които раждат.

Еднократната помощ в Албания за първо дете - 26 пъти по-висока от тази в България

От 1 януари 2019 г. в Албания раждаемостта ще бъде стимулирана по нов начин, съобщава агенция МИА. Родителите ще получават за първо де...

Според социалния антрополог Харалан Александров – тенденцията е ясна - българката първо иска да осигури условия за отглеждането на детето и с това приличаме на развитите европейски общества.

"Лошата новина, е че това ще изкриви в дългосрочен план структурата на населението, което застарява драматично и това ще застраши пазара на труда. Това е изборът на цивилизованите общества, не е така в традиционните общества", обясни още антропологът в ефира на bTV.

По думите му все по-късната възраст за раждане при жените бележи края патриархата. 

Александров допълни, че трябва да се "преборим с възгледа, че България  ще бъде резерват....  Еколози и зелени вярват, че най-доброто, което може да се случи на тези територии на България е просто да няма хора, които да пречат на животните, но очевидно това не работи за възпроизвеждането на българската популация."

Лампите в квартал "Капана" ще известяват раждането на всяко бебе в Пловдив

Уличното осветление в квартал „Капана“ в Пловдив започва да пулсира всеки път, когато се роди дете. Уникалното нововъведени...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Петко Петков 2 Петко Петков преди 8 месеца Профил на трол?
  Защо, в тази статистика, отсъства справката която ще ни даде информация - КОЛКО СА НОВОРОДЕНИТЕ МАНГАЛЧЕТА, от тези 3000? До кога в тази държава ще се спонсорира раздането на същества, от които не може да се очаква да работят, да плащат данъци и налози? До кога работещите българи, ще покриват масрафа на циганите, които си живуркат кат' Симеончо през фашистко?
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Той , Симеон4о и днес си живее като цар! Благодарение на мангала-крадец Ив. Костов .И на заблудата на ограбения български народ . Отворил си е кл6ощавия задник за имоти , които уж били царски . юкохорта от гъзоблизци му приглася , без да си дава сметка , 4е дядо му е доведен от виенските бардаци и казина с два куфара . Бил обявил независимостта на България . Никой не си дава сметка , с колко кръв виж още ›› и мъки е извоювана тази независимост от БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК , БИЛ ТОЙ КОМИТА , ХАЙДУТИН , ОПЪЛ4ЕНЕЦ И Т.Н. На фона на безотговорнистта на съдебната система , у нас се шири ПЕДОФИЛИЯ в циганските гета . А от ДПС , потриват мръсните си ръ4и4ки и броят дните , когато ще бъдат първа сила в Парламента . Ви4ките тези неграмотни , крадливи и мързеливи ще гласуват (по съвест), под заплахата от бой , срещу две кебап4ета за ДПС . без да си дават сметка , 4е последния българин ЩЕ ЗАГАСИ ЛАМПАТА ! след него идва наследника на Ердоган и тогава , ДУПЕ ДА ИМ Е ЯКО !
  : 0 !
 • Петко Петков 1 Петко Петков преди 8 месеца Профил на трол?
  Защо, в тази статистика, отсъства справката която ще ни даде информация - КОЛКО СА НОВОРОДЕНИТЕ МАНГАЛЧЕТА, от тези 3000? До кога в тази държава ще се спонсорира раздането на същества, от които не може да се очаква да работят, да плащат данъци и налози? До кога работещите българи, ще покриват масрафа на циганите, които си живуркат кат' Симеончо през фашистко?
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

missing image
Независима ли е България днес?

Колко лицемерно звучи да говорим за независима България днес. Напълно лишено от реално съдържание. Питам се няколко нeща: Колко независими...