3-годишният Христо е в контактно състояние, но състоянието му остава тежко

8673
3-годишният Христо е в контактно състояние, но състоянието му остава тежко
Снимка: БГНЕС

Към момента няма непосредствена опасност за живота на тригодишното дете, което беше пребито, но това не означава, че състоянието му не остава тежко. Това каза по време на брифинг в УМБАЛСМ "Пирогов" Мария Пойразова, говорител на здравното заведение, предаде "Фокус".

Пойразова уточни, че малкият Христо е в контактно състояние. „То е изведено от медикаментозната кома, в която беше поддържано. След като му бяха направени редица високоспециализирани изследвания неврохирурзите и реаниматорите прецениха, че седацията на детето може да бъде спряна и то да бъде изведено от медикаментозната кома“, коментира тя.

Пребитото 3-годишно дете излезе от кома

В 8 ч. тази сутрин малкият Христо, който беше пребит почти до смърт от двама 18-годишни младежи, е излязъл от комата, първите думи на...

По думите й детето вече е осъществило контакт и с майка си. Пойразова уточни, че майка му не е при него, защото момчето е в реанимация.

"Предвид тежестта, с която постъпи в болницата се налага то да остане още известно време за реанимацията. За сега детето остава за наблюдение в реанимация и в момента, в който лекарите преценят, че състоянието му позволява, то ще бъде приведено в клиниката по неврохирургия“, каза тя. 

В 8 ч. тази сутрин малкият Христо е излязъл от комата, а първите думи на детето са били "Мама, мама", стана ясно малко по-рано днес.

Момчето, което близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли в много тежко състояние след жесток побой, дело на двама младежи, които са се грижели за него срещу заплащане. "Искам само да видя детето си", промълви пред дома си Невена Велинска, която още е в силен шок от случилото се. Тя е отпътувала за България незабавно, след като е научила ужасяващата новина. Съседи на цигуларката, известна в средите като Невена Малкия, също са в потрес от случилото се.

Двамата 18-годишни младежи, които са задържани от полицията, са привлечени като обвиняеми от СГП за опит за убийство на малолетно лице.

Facebook подозира: Едно от момчетата, пребили Христо, прилича на издирван за убийство

И двамата младежи, които пребиха 3-годишния Христо, са били проблемни деца, показва репортаж на Нова телевизия. Профилът на Патрик Пър...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com