30 000 коли по-малко в платените зони

4434
30 000 коли по-малко в платените зони

С около 30 000 са намалели паркиранията в синя и зелена зона в София в сравнение с миналата година, каза Румяна Милова – шеф в Центъра за градска мобилност.

Данните са за месец март т. г., съпоставени със същия месец на миналата година. Милова обясни, че в двете зони има 25% повече свободни места в сравнение с година по-рано, когато цената за паркинг на час беше 1 лев. Вече има над 40 000 почасово паркирани коли в двете зони в работен ден. От тях около 14 600 са в синя зона, а в зелената са 27 000.

И в Стара Загора вече има зелена зона за паркиране

Вече и в Стара Загора има обособена зона в центъра, където всеки може да паркира, като си плаща за тази цел. Зоната е "зелена", а на кр...

Отделно към 8000 столичани имат винетки за паркиране, защото живеят в центъра. До 6 май синята и зелената зона в София ще бъдат безплатни. От ЦГМ обаче предупреждават, че паяците ще дежурят за неправилно паркирани возила. През почивните дни ще бъде подновена маркировката в началото на зоните, предаде БЛИЦ.

От ЦГМ казаха още, че този месец ще направят отчет на приходите за първото тримесечие на годината. Парите от паркиране в зоните се използват за плащане на транспортните фирми, маркировка, знаци и поставяне на колчета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество