32 нови къщи в село Бисер една година след наводнението

18091
32 нови къщи в село Бисер една година след наводнението

32 къщи са изградени в пострадалото преди една година от ужасно наводнение село Бисер. Това съобщава Българският червен кръст (БЧК).

Незабавно след бедствието БЧК обяви кампания за набиране на средства за пострадалите. В банковата сметка на БЧК постъпиха общо 2 320 715 лв.,като 1000 000 лв. от тях са дарение от ПП ГЕРБ, 294 291 лв. са набрани от кампанията на Българската национална телевизия, а 1 026 424 лв. садарени от корпоративни и индивидуални дарители.

Цветан Цветанов: Искахме да върнем живота в с. Бисер и смятам, че го постигнахме

10 са завършените нови къщи в селото, 30 се строят в момента, а днес първите собственици получиха новите си ключове. По-рано Старозаго...

БЧК инициира създаването на Обществен съвет за разпределение на даренията, в който участваха представители на държавните институции, министерствата, местната власт, медиите и мобилните оператори. Общественият съвет към БЧК за управление на финансовите средства взе решение да се построят къщи за най-пострадалите от наводнението. На 26 юли 2012 бяха изградени първите десет къщи в с. Бисер. В момента 32 нови къщи в селото са готови.

Председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров и зам. генералният директор на организацията Василка Каменова се включиха днес в общоселския курбан, който жителите на с. Бисер дават за здраве и в чест на избавлението една година след ужасното наводнение, погубило 11 души и оставило без дом няколко десетки семейства, съобщиха от БЧК.

Редактор: Ивайло Петров

 

Николай Вълчев: Нито за момент не е имало изтичане от язовир "Елена"

Нито за момент не е имало изтичане на вода, скъсване или каквото и да е на язовир „Елена”. Това съобщи за Агенция „Фо...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com