75% от разходите за саниране се поемат от Европа

4095
75% от разходите за саниране се поемат от Европа

75% от разходите за саниране на жилище ще се поемат от ОП "Регионално развитие". Това стана ясно след съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Досега собствениците на жилища можеха да получат финансова помощ от до 50% от сумата, необходима от саниране, по проекта „Енергийно обновяване на българските домове" в рамките на програмен период 2007-2013 г. Сега управляващият орган на ОП „Регионално развитие" започва писмена процедура на Комитета за наблюдение на програмата, в рамките на която да вземе решение за 25-процентното увеличение, съобщава bTV.

11 хил. сгради в България трябва да са с почти нулево потребление на енергия

Народното събрание гласува на първо четене промени в Закона за енергийната ефективност, с които в нашето законодателство се транспонира...

Така, след като промяната бъде направена, само 25% от средствата за саниране на жилище ще идват от личните финанси на собственика или от заемни средства от етажната собственост.

Увеличената безвъзмездна финансова помощ покрива разходи за изготвяне на технически или работен проект, оценка за съответствието, строително-монтажни работи, авторски и строителен надзор, за осигуряване на необходимите разрешителни документи и за въвеждане на обекта в експлоатация.

Увеличението на размера на безвъзмездната финансова помощ е договорено в Брюксел миналата седмица от вицепремиера Екатерина Захариева и еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com