X
 
 

8 ноември - Ден на българската полиция

3201 0
8 ноември - Ден на българската полиция
Снимка: БГНЕС
На 8 ноември, Архангелов ден, българската полиция отбелязва своя празник.

За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (ст. стил св. Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 г. църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР. Със Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет от 40-ото Народно събрание на 22 юли 2008 г.

Европейският съд: Гърция дискриминира на тема "височина" желаещите да станат полицаи

Ако не си поне 170 сантиметра висок, не можеш да постъпиш в полицейската академия в Гърция и да станеш полицай. Това гласи закон в Гърц...

На тържествената церемония в 12.00 часа с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на загиналите полицаи празникът ще бъде отбелязан пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция”.

Също днес, в УНСС, полицейският синдикат СФСМВР ще отбележи професионалния празник на българските полицаи с научно-приложна конференция на тема "МВР 2030: предизвикателства пред политиките за сигурност".

Конференцията обединява представители на академичната общност, неправителствените и браншови организации и ще зададе един нов стандарт за планиране и консултиране на реформите в МВР, така че те да отговарят както на потребностите на гражданите, така и на очакванията на служителите.

От синдиката уточняват, че "както вече бе съобщено по време на протеста, организиран от СФСМВР на 22 октомври 2017 г., Федерацията променя подхода и начина на изразяване на своите искания за увеличение на заплатите на служителите в МВР“.

Задържаха полицаи заради връзки с наркодилъри

Двама служители от МВР са били арестувани на 15 октомври. По първоначална информация те са били заловени с подкуп и са прикривали сделк...

СФСМВР напомня, че на 2 ноември 2017 г. в Берлин се проведе пресконференция на Европейския полицейски съюз, по време на която президентът на ЕПС Герит ван де Камп заяви, че подкрепя протестните действия за увеличение на заплатите на служителите и че през 2018 г. една част от събитията на ЕПС ще се проведат в България, за да стане ясно какви са доходите на полицаите и условията на труд, в които работят. По време на пресконференцията Свен Селигер показа как изглежда българската полицейска кубинка, след като е носена 6 месеца и представи резултати от тестване на тази кубинка в лабораториите на GORE-TEX, съгласно които те не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицията и не са подходящи за изпълнение на техните служебни задължения.

Експертът, изготвил сравнителен анализ на оборудването, екипировката и обучението на полицейски служители в 15 страни – Никша Никодинович, заяви, че един от големите рискове за Западна Европа по отношение на регистрирането на незаконните мигранти е пряко свързан с ниското заплащане, което води до демотивация на полицаите в Сърбия и България.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...