Адвокатите в България правят своя асоциация

21825
Адвокатите в България правят своя асоциация
Снимка: БГНЕС

Започва работа по създаването на асоциация на адвокатите в България. Това каза на пресконференция председателят на адвокатската колегия в Кюстендил Васил Иванов, предаде „Фокус”.

Васил Иванов каза, че към момента няма развитие относно искането на адвокатите за промяна в начина на избор на Висшия адвокатски съвет.

Задържаха адвокат с подкуп в Сливен

Адвокат с подкуп е задържан в Сливен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена от антимафиоти от ГДБОП – СБОП –...

„Според нас, този избор трябва да става по коренно различен начин, а именно председателите на адвокатските съвети по право да сме членове на Висшия адвокатски съвет. Другият вариант е както се избират органите на адвокатурата на местно ниво, така да бъдат избирани и членове на Висшия адвокатски съвет. В момента по начина, по който сега се избират тези членове, преимущество имат големите колегии, а останалите нямат шанс да излъчат свой представител”, заяви Васил Иванов.

Поради тази причина започва работа по създаването на асоциация на адвокатите в България. Асоциацията ще бъде сдружение с нестопанска цел, което ще защитава професионалните права на адвокатите. Управителното тяло ще се състои от председателите а адвокатските колегии в страната.

„С това сдружение ще можем да оказваме натиск върху Висшия адвокатски съвет да работи повече за интересите на българската адвокатура, защото към момента не се работи достатъчно за защита на интересите на българските адвокати”, допълни Васил Иванов.

Той съобщи, че на 13 януари 2014 година ще бъдат отбелязани 70 години от спасяването на евреите в България. По този повод е изготвена специална програма, на която гости ще бъдат представители от висшите адвокатски съвети на България и Израел. На 13 и 14 декември тази година в Кюстендил ще се проведе Национална конференция на адвокатите.

Избраха Ралица Негенцова за председател на ВАдС

Ралица Негенцова бе избрана за председател на Висшия адвокатски съвет. Тя е получила 183 действителни гласа. Това става ясно от решение...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com