Ангелкова: Не знам защо "лифт" се възприема като страшна дума

3343
Ангелкова: Не знам защо "лифт" се възприема като страшна дума
Снимка: БГНЕС

Не знам защо „лифт” се възприема като някаква страшна дума, при положение, че лифтовете са най-екологичният вид транспорт. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, ден след като се появиха информации, че Съветът за развитие е дал „зелена светлина” за втора кабинка в Банско.

Тя подчерта, че темата не е била обсъждана от управляващите, но изрази мнение, че задължително трябва да се изграждат още лифтове, за да се осигури целогодишен и екологичен достъп до българските планини.

Министърът коментира, че със сигурност трябва да се изградят още лифтове както на Витоша, така и в Банско, Боровец и Пампорово. "Това не трябва да става безразборно, а да става съобразно екологичното законодателство и спазването на всички параметри", категорична беше Ангелкова.

Ангелкова: Въпреки трудната 2015 г., посрещнахме повече от 7 млн. чужди туристи

Независимо от трудната 2015 г., посрещнахме повече от 7 милиона чуждестранни туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелков...

Ангелкова цитира предварителни данни от зимните курорти, които показват добър сезон и ръст от 3-4% в края на януари.

Тя прогнозира, че летният сезон също ще бъде силен – с ръст от 20-30% на руските туристи и и повече гости от Франция, Германия, Великобритания, Полша и Румъния.

„Прогнозата е на база ръст от 40-50% в резервациите за България на най-големите западноевропейски туроператори”, обясни Ангелкова. Тя не се ангажира с прогноза дали повечето резервации ще вдигнат и цените на нощувките. Слабото лято през миналата година срина драстично цените по морето, предаде бтв.

Министърът на туризма коментира, че се надява браншът да бъде конкурентоспособен, така че услугата да отговаря на съотношението цена-качество и туристите, дошли веднъж, да искат да се върнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...