Английският посланик: Живеете си чудесно с вино и ракия

7391
Английският посланик: Живеете си чудесно с вино и ракия
Алън допълни, че "Мисия Лондон" е само филм

Гледах филма "Мисия Лондон" в Пловдив и проверих - нещата от филма са пълна измислица и в българското посолство няма патици, заяви новият посланик на Великобритания у нас Джонатан Алън. В студиото на "Нека говорят" по бТВ той демонстрира чудесния си български, който е научил само след 6 месеца уроци в родината си и едномесечен престой в дома на пловдивско семейство, предаде АСН.

"Знам, че имам още малко работа, за да говоря свободно. Вие мислите, че английският е труден, но и на мен ми се видя трудно. Най-сложно е с кирилицата, още не свиквам и с глаголите. семейството, при което отседнах, е чудесно и симпатично. Чувствах се като негов член. Всеки ден имах уроци по 4-5 часа и често ходехме на гости", заяви дипломатът.

Алън допълни, че обикновените българи живеят чудесно с домашно вино, ракия и ястия. "Бабите ви са супергерои - готвят, грижат се за децата и помагат винаги. Искам такива и в Англия. Бях в къщите на Левски и Иван Вазов - интересувам се от история, там можеш да разбереш доста за миналото".

Посланикът допълни, че вече се е запознал и с народната ни музика, и с чалгата. "Аз уча за живота в България и това значи, че се интересувам от всички видове култура. Вкъщи слушахме чалга по телевизията, бях и на ресторант с народна музика. Още нямам любима певица или хит. Най-вкусна ми е баницата със сирене, с майка ми ядохме тази сутрин".

Алън разкри, че целта му е да говори свободно с всички българи. "Искам в посолството да сме отворени към хората, да посещавам всички градове - България не е София. Говорих с президента Плевнелиев и се съгласихме, че споделяме едни и същи приоритети - ЕС, НАТО, икономически растеж. Искам България и Великобритания да станат по-богати и сигурни страни".

За личния си живот дипломатът сподели, че съпругата му се казва Луси и двамата имат 5-месечно бебе. "Аз съм роден в Нотингам и съм голям фен на местния футболен клуб. Нека обаче сега не говорим в коя дивизия играе, мисля, че във втора".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com