Атанасова определи новите силни в "Пирогов"

5505
Атанасова определи новите силни в "Пирогов"

С протокол от 20 юни на министъра на здравеопазването като едноличен собственик на капитала на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н. И. Пирогов" ЕАД, е определен съставът на новия Съвет на директорите на лечебното заведение.

Като членове на Съвета на директорите, считано от 20 юни, се освобождават д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров. Техните правомощия са прекратени, без да са освободени от отговорност. С протокола на едноличния собственик броят на членовете на Съвета на директорите на лечебното заведение се увеличава от 3 на 5 души и се определя нов петчленен състав на Съвет на директорите.

В него като нови членове влизат Звездица Евгениева Велизарова, Стефан Александров Белчев, проф. д-р Петър Димитров Николаков и Гергана Илиева Кирова.

Звездица Велизарова притежава магистърска степен по "Финанси". От 2006 година тя е държавен вътрешен одитор в дирекция "Вътрешен одит" на Министерство на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция "Вътрешен одит" в Министерство на финансите от 2006 година.

Притежава специалности по "Финанси" и "Икономика и управление на промишлеността". Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.

Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност "Право", има и второ висше образование по икономика. Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен.

В 7-дневен срок новоназначените членове на Съвета на директорите трябва да сключат допълнително споразумение към договора за възлагане на управлението на лечебното заведение. Новият Съвет на директорите трябва да предприеме необходимото за вписване на промяната в Търговския регистър в срока по чл. 6, ал. 2 от Закона за търговския регистър.

Редактор: Георги Иванов

Директорът на "Пирогов" ще съди лекар за клевета

Проф. Димитър Раденовски, директорът на „Пирогов", ще заведе дело за клевета срещу д-р Бойко Тошев. Проф. Раденовски ще съди би...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com