Атентаторът забелязан в София

4932
Атентаторът забелязан в София

Столичната полиция получи сигнал, че атентаторът от Сарафово е бил забелязан в столицата.

Това съобщи за „Хоризонт” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице на атентатора. Полицията не се ангажира с категорично становище дали човекът, които взриви автобусът на летището наистина се подвизава в София. 

Плевнелиев: Ще гоним до дупка терористите

Президентът Росен Плевнелиев заяви твърдата си позиция, че ще направи всичко по силите си атентатът в Бургас да не бъде забравен и да с...

При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора:

Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Категорични данни в тази насока не бих могъл да твърдя, че са получени, поне до момента.

След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, обясни Йорданов. Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември. Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел, както в метрото, моловете, ж.п. и автогарата в града.

Редактор: Георги Иванов

Цветанов полагал максимални усилия да спим спокойно

Полагаме максимални усилия не само да установим самоличността на атентатора от летище „Сарафово”, но и да установим всичко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com