ATHLON ще потопи зрителите на So Independent във фантастичния свят на виртуалната реалност

4846
ATHLON ще потопи зрителите на So Independent  във фантастичния свят на виртуалната реалност

На 30 октомври, в зала Matti Di, разположена в сградата на кино Люмиер (НДК, пл. България 1) Седмото изкуство и високите технологии ще се слеят в едно в рамките на първия в България революционен виртуален кино хъб, осъществен като партньорство между фестивала за независимо американско и световно кино So Independent и дигиталната агенция ATHLON.

В рамките на 2 дни (28 и 30 октомври) от 18 до 22 часа, всички посетители на фестивала и любители на иновациите ще могат да се докоснат до една от най-хитовите тенденции във високите технологии за 2016 година – виртуалната реалност - чрез поредица от филми, които могат да се видят посредством специални очила и слушалки. Подробности за програмата може да видите тук.

В последния ден на Virtual Reality Cinema HUB, неделя, 30-ти октомври, от 18 часа, всички, които се интересуват от хитовата тенденция и нейното приложение в настоящето и бъдещето, ще могат да зададат своите въпроси в рамките на отворената дискусия по темата с водещ Михайло Николич, Co-founder на ATHLON.

Освен че ще обогати представата за това що е то виртуална реалност, Михайло Николич ще потопи всички присъстващи във фантастичния свят на технологията и на практика – чрез поредица от атрактивни демострации с Microsoft Hololens – иновативното устройство, събиращо в едно реалния и виртуалния свят.

За АTHLON.

Athlon е дигитална агенция, чиято дейност е между experience design-а и технологичните иновации. Фирмата разполага с три офиса на два континента и един остров. В Ню Йорк дейността на Athlon се фокусира върху user experience и information architecture, в Лондон работата се съсредоточава върху визуалния дизайн и анимация, а офисът в София се занимава с технологични решения и дигитални иновации. Българският екип се състои от мултидисциплинарни специалисти с опит в установени и нови технологии, както и множество платформи.

Организацията включва още творчески отдел, фокусиран върху предложенията за ползваемост и интерактивен дизайн. Athlon отделя значително внимание и достатъчно време на R&D проекти, разполага със собствен open source framework – Silla.IO и се стреми винаги да бъде поне крачка пред новите тенденции. Днес компанията Athlon е спечелила доверието на сериозни брандове като Deutsch Bank, Dow Jones, Motorola и Zebra и работи с повечето по-големи рекламни агенции в Лондон. 

За Михайло Николич.

Co-founder на ATHLON

От 28 години се занимава с компютри, 18, от които професионално в дигиталната сфера, като значително време посвещава на Мултимедия, анимация, аудио/видео, дизайн, технологии, софтуер и пр. Често взима ролята на Solutions Architect и консултант в най-различни проекти и съчетава умело бекграунда от двете сфери - дизайн и технологии. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com