Аварийни мерки при обследване сградата на срутената гимназия в Казанлък

7742
Аварийни мерки при обследване сградата на срутената гимназия в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Техническата експертна комисия назначена със заповед 2/08.07.15 г. на Регионалната дирекция за национален строителен контрол – Стара Загора (РДНСК) възложи изпълнението на няколко спешни и незабавни мерки, свързани с временно укрепване и отстраняване на авариралата част от сградата на казанлъшката Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков".

Съгласно приетите решения на назначената техническа експертна комисия предстои изготвянето на инженерно-геоложки доклад, конструктивно обследване на авариралата сграда на гимназията. Определените специалисти от ТЕК ще ръководят и консултират действията по укрепване и разчистване на авариралата част от сградата.

До края на юли ще излезе втората експертиза за срутената ПМГ "Никола Обрешков"

След като неясно защо скриха първата експертиза за падналата гимназия в Казанлък, вече върви втора. Със заповед на началника на Регион...

В тази връзка днес РО НСК – Стара Загора осигури временен достъп до строежа за изпълнението на неотложните мерки на определените от техническата експертна комисия лица. РО НСК възложи на Община Казанлък да информира съответните застрахователи на лицата, участници в строителството за взетите мерки. От своя страна Община Казанлък предприе всички необходими действия по изпълнение указанията на Регионалната дирекция.

И днес продължават да са в сила мерките за безопасност, които Община Казанлък предприе веднага след случилото се на 22.06.2015 г. с рухване на част от сградата на ПМГ "Никола Обрешков". Спряно бе газоподаването, ел.захранването и водоснабдяването към сградата на училището. Остава затворена за движение ул."Орешака". Осигурено е нощно осветление с прожектори. Обектът продължава да се охранява денонощно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com