Бареков на практика се отрече от Цветан Василев

4251
Бареков на практика се отрече от Цветан Василев
Снимка: Пресцентър ББЦ

„Никога не съм бил в никакви управителни органи или във взаимоотношения с членове на такива на КТБ и на надзорните държавни органи - БНБ и КФН...За разлика от много други политици, няма нито един документ или сведение, което да ме уличава в каквито и да е нерегламентирани отношения с подсъдимия банкер Цветан Василев." Така Николай Бареков, който е част от делото КТБ, в официално писмо до медиите отговори на обвиненията, че се е ползвал с облаги и финансово финансиране от страна на скандалния банкер Цветан Василев.

Actualno.com припомня, че след като Специализираната прокуратура публикува обвинителния акт за делото КТБ, стана ясно, че политическият проект на Бареков „България без цензура“ е финансиран от Василев. В обвинението е посочено доказателство – документ с печат на РЗС (партията на Яне Янев), от който става ясно, че месечните финансирания към Бареков са нараснали от 50 на 100 000 лв. през октомври 2013 г. Причината: тогава Бареков напуска ТВ7 (която също е посочена като зависим от банкера проект).

МВнР на Сърбия не знае нищо за Цветан Василев, Захариева дори не попитала

Сръбското министерство на външните работи не е запознато със случая с бизнесмена Цветан Василев, чието екстрадиране беше поискано от бъ...

В писмо си до медиите Бареков опровергава тази информация и е категоричен, че „никога не е получавал „бонуси, премии или рушвети” в плик или по банков път, измислени от клеветите на Яне Янев и неговия господар, нито от КТБ, нито от ТВ7, нито от други, свързани с тях фирми". Той припомня, че е бил директор на новините на ТВ7 и съвсем за кратко изпълнителен директор на телевизията, за което е получил договорените възнаграждения и е платил дължимите по това време към държавата данъци в размер на над 450 000 лв. Към писмото си той прилага и двата договора за управление на ТВ7 и Нюз7, както и условията на заплащане и разтрогване.

Бареков признава: "При прекратяването на трудовите ми отношения с ТВ7, аз наистина получих някои срамни оферти от страна на тези посредници - като например да си получа дължите суми без да плащам данъци, включително и доходите, с които съм си закупил жилището, в което живея. Тези предложения бяха категорично отхвърлени от мен като възможност. Останах с чиста съвест и морал пред данъчните служби и българските граждани.“

По думите му, обаче, много политици са се възползвали от предложените им облаги: "...десетки бяха политиците и държавните служители, които се редяха пред очите ми на опашка пред кабинета на Цветан Василев и дори се унижаваха да го чакат цели дни и нощи, за да ги приеме, макар и за 5 минути, но да си тръгнат ощастливени след това." Бареков не пропуска да спомене, че сред политиците има много известни имена на членове на почти всички партии, членуващи в парламента, в това число както на патриотични партии, така и на БСП.

Според Николай Бареков "българските медии били съучастници в грабежа на века", а той няма няма никаква вина за случващото се: "С какво съм виновен аз – с това, че докато съм си изкарвал парите с честния си труд като журналист и мениджър в ТВ7,  някой е обирал зад гърба на вложителите и продължава да обира банката КТБ – символ на безподобния български преход?"

Адвокатът на Цветан Василев: Не го съветвам да се връща в България

Не очакваме справедлив процес, няма никакви гаранции и за защита на неговата личност. Неслучайно беше повдигнато обвинение за организир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com